Gå til hovedindhold

Leder

Her får du en introduktion til de nyeste artikler fra Nyt & Sundt fra Sygeforsikringen "danmark"s marketingdirektør, Tina W. Christensen.

De fleste af os har nok hørt om Sundhedsstyrelsens alkoholanbefalinger, men hvorfor er det så vigtigt, at vi skal mindes om det i tide og utide? Alkohol er en del af mange danskeres liv og fylder i mange sociale sammenhænge. Og nej, en drink eller et glas vin i ny og næ udgør for det meste ikke den store risiko, men regelmæssigt og overdrevent forbrug kan desværre have alvorlige konsekvenser. Først og fremmest påvirker alkohol vores hjerne, hvilket har indvirkning på humør, bevægelser og adfærd. Det kan du læse mere om i artiklen: Hvad sker der i kroppen, når vi drikker alkohol? Men alkohol har også direkte indvirkning på vores organer og kan resultere i leversygdomme, hjerte-kar-sygdomme og kræft. Det kan derfor være positivt for vores sundhed og velvære, hvis vi er klar over, hvad et længerevarende, højt forbrug har af betydning for vores krop. Det har vi dykket ned i i artiklen Sådan kan et længerevarende højt alkoholforbrug påvirke dit helbred.

Mange kvinder, der lider af stærke menstruationssmerter, står overfor en dobbelt udfordring: smerterne i sig selv og kampen for at blive taget alvorligt, når de henvender sig hos lægen. Vi har derfor skrevet en artikel, hvor vi forsøger at gøre det tydeligt, hvornår du skal række ud – og blive ved med at gøre det. Det er blevet til artiklen Find dig ikke i stærke menstruationssmerter. Du kan også høre Vicky fortælle om sin lange og seje vej til diagnosen endometriose. En kamp, der krævede utallige undersøgelser og lægebesøg og rigtig mange år med til tider uudholdelige smerter. Lyt til episoden her.

At få en gigtdiagnose kan være overvældende og skabe en masse usikkerhed og spørgsmål. Det kan være svært at komme overens med tanken om at skulle leve med kroniske smerter. Det er derfor vigtigt at få den rette støtte og gode råd. Det forsøger vi at give dig i artiklen Ny med gigt: Hvad er næste skridt?

Forhøjet blodtryk er en lusket tilstand, der ikke nødvendigvis giver symptomer. Men som kan have alvorlige konsekvenser som blodpropper, hjerneblødninger og åreforkalkning. Og faktisk er det hver fjerde voksne, der har forhøjet blodtryk. Selvom det kan være lidt trættende at høre om livsstilsråd og KRAM-faktorer, så er det altså det, det også handler om her – kost, rygning, alkohol og motion. Bliv klogere på forhøjet blodtryk i artiklen Pas godt på dit blodtryk!

Solen titter frem efter en lang, mørk periode. De fleste af os søger ud og suger strålerne og varmen til os. Foruden solens positive indvirkninger på vores mentale tilstand, er den desværre også skyld i langt størstedelen af tilfældene af hudkræft herhjemme. Vi har nok alle hørt og set masser af oplysningskampagner omkring solens farlige stråler, men der er alligevel noget, der tyder på, at vi ikke lytter – for antallet af hudkræfttilfælde stiger år for år. Men det er aldrig for sent at gøre noget, så læs med i artiklen Det er aldrig for sent at forebygge hudkræft.

Afføring – ikke det emne, vi taler mest eller særlig åbent om. Det er måske heller ikke noget, vi behøver at dele med hinanden. Men det er vigtigt at vide, at du kan lære noget ved at kaste et blik i kummen efter et toiletbesøg, fordi din afføring kan fortælle dig noget om din helbreds- og ernæringstilstand. Er det hårde kugler? Som en pølse med sprækker? Eller måske luftige små stykker? Bliv klogere i artiklen Kast et blik i toiletkummen.

I Sygeforsikringen "danmark" ønsker vi at blive klogere på vores medlemmer og det område, vi beskæftiger os med. Derfor har vi igangsat en større undersøgelse i samarbejde med en analysevirksomhed. Vi vil derfor meget gerne låne lidt af din tid til at svare på nogle spørgsmål. Læs mere her: sygeforsikring.dk/analyse.

God læselyst og god sommer (husk dog solcreme og solhat)