Gå til hovedindhold

MedicinTjekker

Alt omkring din medicin - trygt og anonymt. Bliv klogere på din medicin og hold styr på den medicin, du har brug for.

Sygeforsikringen "danmark" har fokus på sygdomsforebyggelse og generel sundhed. Med MedicinTjekker gør vi det muligt for dig at få et indblik i din medicin og holde styr på dit indtag. Det giver dig bedre mulighed for at gøre noget for din egen sundhed.

Tjek din medicin og hold styr på dit indtag

Bliv klogere på din medicin via MedicinTjekker.dk og hold styr på den medicin, du har brug for via appen MedicinTjekker.

Fordele ved MedicinTjekker

 • Anonymt og gratis

 • Ingen kommercielle interesser

 • Overblik over din medicin

 • Ansvar for egen sundhed

 • Undgå medicinspild

 • Ingen salg eller deling af data

MedicinTjekker.dk

MedicinTjekker.dk kan du tjekke al godkendt medicin. Du kan få information som bivirkninger, pris, anvendelse, forskningsmæssig erfaring i kombination med anden medicin, indlægssedler og tilsvarende godkendt medicin. Og samtidig kan du se og dele erfaringer med receptpligtig medicin med andre brugere.

Appen MedicinTjekker

Via appen MedicinTjekker kan du skabe overblik over og opsætte påmindelser om at tage din medicin, så du bliver mindet om at tage den på det rette tidspunkt. Samtidig giver appen dig information om din medicin direkte fra Lægemiddelstyrelsen. Appens indhold er baseret på - og opdateres løbende med - seneste oplysninger fra Lægemiddelstyrelsen.

Uanset om du tager ét eller flere lægemidler, ved du sikkert, hvor svært det kan være at huske din medicin til rette tid. Det er du ikke alene om. Det estimeres, at det kun er omkring 50 % af alle doser lægemidler, der bliver indtaget korrekt. Det er en udfordring, da medicin, der indtages forkert eller uregelmæssigt, kan føre til manglende effekt eller forværring af helbredet.

Snak med lægen, hvis du er i tvivl

MedicinTjekker giver dig ikke råd eller anbefalinger, og enhver medicinsk beslutning bør ske i samråd med en medicinsk professionel rådgiver eller læge.

MedicinTjekker er udelukkende tænkt som værktøjer til at få indsigt i og holde styr på specifik ordineret medicin. I "danmark" har vi hverken adgang til din medicin, dine søgninger eller resultater, ligesom vi ikke har nogen lægefaglig ekspertise ansat til at hjælpe dig.

 • MedicinTjekker henter opdateret og valideret data fra følgende offentlige kilder og vil aldrig blive tilpasset eller konfigureret for at understøtte kommercielle interesser.

  • Indlægsseddel.dk

  • Produktresume.dk

  • Medicinpriser.dk

  • Meldenbivirkning.dk

  • Interaktionsdatabasen.dk

 • Udover de faktiske informationer fra offentlige kilder giver MedicinTjekker.dk også mulighed for at se og dele brugererfaring om receptpligtig medicin.

  Databasen indeholder mere end 500.000 anonyme brugererfaringer. Brugererfaringerne indhentes og vises ud fra fire spørgsmål:

  - I hvilken grad oplever du dette lægemiddel som effektivt?
  - I hvilken grad er du generet af bivirkninger ved dette lægemiddel?
  - I hvilken grad er du tryg ved at tage dette lægemiddel?
  - I hvilken grad oplever du, at fordelene opvejer ulemperne ved at tage dette lægemiddel?

  Som bruger har du mulighed for at vælge fem forskellige niveauer "meget lav grad", "lav grad", "nogen grad", "høj grad" og "meget høj grad". Sammen med brugererfaringen præsenteres brugernes oplyste køn og alder.

  MedicinTjekker.dk tillader ikke visning af brugererfaringer på håndkøbsmedicin for at sikre, at beslutninger om medicin altid sker i samråd med egen læge. Enkelte lægemidler findes både som håndkøbsmedicin og receptpligtig medicin afhængigt af styrke eller pakning. Brugererfaringer er ligeledes fjernet på alle varianter af denne type medicin.

  For at få adgang til MedicinTjekkers brugererfaringer er det nødvendigt, at du erklærer dig indforstået med betingelserne for deling af brugererfaringer.

 • Brugervurderingerne på MedicinTjekker.dk repræsenterer ikke Sygeforsikringen "danmark"s holdning, men er alene et udtryk for brugernes egne erfaringer og besvarelser.

  Brugeres erfaringer med samme medicin kan være meget forskellig, ligesom medicin kan anvendes til behandling af forskellige sygdomme med forskellige forløb.

  Sygeforsikringen "danmark" tager forbehold for, at brugererfaringerne ikke nødvendigvis er repræsentative for en generel målgruppe.

  Af hensyn til brugernes anonymitet og GDPR har Sygeforsikringen "danmark" ikke mulighed for at verificere, at brugerne har erfaring med den medicin, de deler deres erfaring om.

 • For at anvende MedicinTjekker er det nødvendigt, at du giver samtykke til, at vi må behandle de oplysninger, du indtaster om din medicin. Oplysningerne bliver anonymiseret umiddelbart efter, de er indtastet.

  Oplysningerne bliver anvendt til at give dig et samlet overblik over oplysninger om den medicin, du indtaster, samt til at udarbejde statistikker og analyser med henblik på udvikling og forbedring af MedicinTjekker. Du kan læse mere i selve appen og på MedicinTjekker.dk under betingelser og privatlivspolitik.

 • De indtastede data behandles i overensstemmelse med persondatapolitikken, som du finder på henholdsvis MedicinTjekker.dk og i appen.

 • MedicinTjekker er certificeret som medicinsk udstyr under ny forordning om medicinsk udstyr (EU) 2017/745 (MDR).

Find det her

Tjek din medicin, se og del din erfaring via MedicinTjekker.dk:

Hold styr på din medicin og få overblik via appen MedicinTjekker:

Kontakt

Har du spørgsmål om MedicinTjekker, kan du sende en e-mail til medicintjekker@sygeforsikring.dk.