Gå til hovedindhold

Falske e-mails og telefonopringninger

Læs hvordan du skal forholde dig, hvis du er i tvivl om e-mailen eller opringningen er fra Sygeforsikringen "danmark".

Vi oplever indimellem, at der sendes falske e-mails ud, hvor det ser ud som om, at Sygeforsikringen "danmark" er afsenderen. Falske e-mails - også kaldt phishing-mails - er e-mails, som har til formål at lokke dine personlige oplysninger ud af dig.

Vi har samlet nogle gode råd, hvis du er i tvivl om e-mailen, du har modtaget, er fra os.

Tjek afsenderen

Åben kun e-mails, hvor du kender afsenderen. E-mails fra "danmark" vil altid være afsendt fra domænet @sygeforsikring.dk.
Vær dog opmærksom på, at svindlere kan være kreative med navngivning, og det derfor kan se ud, som om e-mailen er sendt fra @sygeforsikring.dk

Tjek links i e-mailen

Tjek altid links i e-mailen, inden du klikker. Du kan f.eks. holde markøren over linket uden at trykke. Webadressen vises nederst til venstre på din skærm. Hvis du benytter en telefon, er det ikke sikkert, at du kan se, hvor linket peger hen. Hvis du er i tvivl, er det bedste råd at undgå at klikke.

Log ind på sygeforsikring.dk

Sygeforsikringen "danmark" vil aldrig bede dig om validering af oplysninger, konto- eller kortnummer i en e-mail eller via et link i en e-mail. Vi vil altid bede dig om at logge ind på sygeforsikring.dk med MitID eller NemID.

Falske opringninger

Vi oplever indimellem, at nogen ringer og udgiver sig for at være fra Sygeforsikringen "danmark". De kan bede om personoplysninger eller bankoplysninger, som kort- eller kontonummer og kontrolcifre for f.eks. at udbetale et skyldigt beløb.

Sygeforsikringen "danmark" beder aldrig om bank- eller personoplysninger telefonisk.

Hvis du er i tvivl, om du har modtaget en falsk opringning, er du velkommen til at kontakte os, hvis du vil være helt sikker på, at opringningen er fra os.

Kontakt straks banken og få din konto spærret, hvis du ved en fejl er kommet til at give dine bank- eller personoplysninger og anmeld det til politiet.

Få flere gode råd

sikkerdigital.dk kan du få flere god råd og finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag. Bag sikkerdigital.dk står Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, samt en række samarbejdspartnere.

Mit digitale selvforsvar

Sygeforsikringen "danmark" informerer omkring falske e-mails via app'en "Mit digitale selvforsvar".

"Mit digitale selvforsvar" er en gratis app fra Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden. Den kan hjælpe dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.

Læs mere om Mit digitale selvforsvar