Gå til hovedindhold
kontakt

Ung i "danmark"

Bliv klogere på de ekstra fordele som unge mellem 16 år og 25 år har som medlem af "danmark".

Er du mellem 16 og 25 år?

Så får du ekstra fordele som medlem af "danmark". Du får 100 % i tilskud til forskellige tandbehandlinger og et forhøjet tilskud til psykolog, vaccination og kontaktlinser, når du er medlem af en tilskudsberettiget gruppe og mellem 16 og 25 år.

Book en gratis samtale med en psykolog

Hos Ungelinjen kan du snakke om det, der fylder for dig. Samtalen er gratis og ventetiden kort. Tilbuddet gælder alle medlemmer af "danmark", som er mellem 16 og 25 år.

Læs mere her
"Jeg bekymrer mig rigtig meget om mit udseende og er aldrig tilfreds"

Forhøjet tilskud til psykolog

Du får et forhøjet tilskud til psykologhjælp, når du er mellem 16 og 25 år og medlem af Gruppe 5, 1 eller 2. Også hvis årsagen falder uden for de såkaldte henvisningsårsager. Det er der mange, som har glæde af.

Se tilskud til psykolog

100 % i tilskud til tandeftersyn og tandrensning

Er du mellem 16 og 25 år, får du 100 % i tilskud til en række tandbehandlinger og et forhøjet tilskud, hvis du skal have fjernet en visdomstand, hvis du er medlem af Gruppe 5, 1 eller 2.

Se tilskud til tandbehandling

Særligt udvalgt til dig som ung

Test dig selv, mød andre unge og bliv klogere på, hvordan det står til med sundheden. Det hele er særligt udvalgt til dig som ung.

Råd til Livet

75 % i tilskud til vaccinationer

Vaccinationer kan være ret dyre, men som medlem af "danmark" får du 75 % i tilskud, når du er mellem 16 og 25 år og medlem af en tilskudsberettiget gruppe.

Se tilskud til vaccination

Forhøjet tilskud til kontaktlinser

Hvis du er mellem 16 og 25 år og medlem af "danmark" i en tilskudsgivende gruppe, får du et forhøjet tilskud til kontaktlinser. Husk du sagtens kan blive medlem, selvom du allerede bruger kontaktlinser.

Se tilskud til kontaktlinser

Ny finanslov for 2022

Fra midten af 2022 vil grænsen for offentlig tandpleje gradvist blive hævet fra 18 til 21 år, som det fremgår af den seneste finanslov.

• I 2022 er det kun de 18-årige, der bliver omfattet

• I 2023 er det de 18-19-årige

• I 2024 er det de 18-20-årige

• Først i 2025 er ordningen fuld indfaset og omfatter de 18-21-årige

Som medlem af en tilskudsberettiget gruppe i "danmark" vil du fortsat kunne få 100 % i tilskud til forskellige tandbehandlinger fra 21 år til og med 25 år. Desuden vil du også fortsat have adgang til en række forhøjede tilskud til psykolog, vaccination og kontaktlinser fra du er 16 år og helt frem til, du er 25 år.

Hvad siger medlemmerne?

For unge under 26 har det stor betydning at få 100 % i tilskud til tandlægen - ellers ville mange nok ikke prioritere det, og ikke komme afsted. Derfor er det fedt, at der er ekstra tilskud til de unge, når de skal til tandlæge.

— Mathias, 23 år
Medlem af Gruppe 5

Jeg er i basisgruppen fordi, jeg er studerende, og det er det billige alternativ - og så er jeg jo medlem og kan få tilskud på længere sigt

— Sandra, 23 år
Medlem af Basis-Sygeforsikring
/ 2

Og 350 andre tilskud

Som medlem af "danmark" får du tilskud til en lang række områder - så som medicin, briller, kontaktlinser, fysioterapi, kiropraktor og meget mere.

Se alle tilskud
Badminton spiller

Lige over 4 kr. om dagen

De fleste vælger at blive medlem af Gruppe 5, som koster 382 kr. i kvartalet - eller blot ca. 4 kr. om dagen. Her får du tilskud til tandlæge, briller og kontaktlinser, receptpligtig medicin, vaccinationer, fysioterapi, psykolog og meget andet.

Ikke brug for tilskud lige nu?

Har du ikke brug for tilskud lige nu, kan du vælge at blive medlem i Basis-Sygeforsikring. Det er et hvilende medlemskab. Basis-Sygeforsikring er et tilbud til alle, der ikke har brug for tilskud lige nu, men som ønsker at sikre sig retten til tilskud engang i fremtiden - uden at skulle afgive fornyet helbredserklæring.

Læs mere om Basis-Sygeforsikring

Er du i tvivl?

Så tag "danmark"-testen! Svar på nogle få spørgsmål og find ud af, hvilken gruppe der passer bedst til dine behov.

Tag testen
Personer med paraply under sky