Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Indimellem støder jeg på gode råd og formaninger om, at jeg skal drikke den ene eller den anden olie eller indtage diverse kosttilskud. Men hvad er op og ned i junglen af kosttilskud, og hvad har vores krop egentlig brug for? Det kan du blive meget klogere på i artiklen Hvad har kroppen behov for af vitaminer, mineraler og olier?

Vi kender nok alle det med at ligge i sengen og vende og dreje os, ikke at kunne finde ro, vågne op flere gange eller vågne alt for tidligt og ikke kunne falde i søvn igen. Det er voldsomt frustrerende, og noget der virkelig kan påvirke den efterfølgende dag. Men faktisk er det slet ikke så unormalt at sove dårligt. Læs mere i artiklen Sover du dårligt?

Bækkenbunden er en svær størrelse, fordi vi ikke rigtig kan se eller mærke den, ligesom andre muskler i kroppen. Mange af os tænker nok ikke meget over, hvad den egentlig gør godt for, og hvorfor det er vigtigt at træne den hele livet igennem. Find ud af, hvordan en stærk bækkenbund kan gavne både mænd og kvinder i artiklen Derfor bør alle træne deres bækkenbund.

Vidste du, at 10-12 % af alle drenge lider af tics? At det især er drenge, der bliver ramt? Man ved ikke, hvorfor nogle får tics, men der findes flere gode råd til, hvordan man får kontrol over dem. Læs med i Tics rammer især drenge.

Der findes flere sekreter fra kroppen, som ikke er særligt lækre, og vi nok derfor ikke taler meget om. Et af dem er ørevoks. Og lige præcis ørevoks bruger vi faktisk alle en del tid og energi på at fjerne. I artiklen Ørerensning – en folkesport får du blandt andet svar på, om det er ok at bruge vatpinde eller ej.

Et nyt studieår er startet, og en masse unge mennesker skal i gang med at lære, præstere og vurderes. For nogle er det forbundet med store bekymringer og pres. I artiklen Når studerende har præstationsangst, får du psykologens råd til at klare præstationspresset.

God fornøjelse med læsningen!

Hvad har kroppen behov for af vitaminer, mineraler og olier?

Før du begynder at tage tilskud af vitaminer, mineraler og sunde olier, er det vigtigt at vide noget om, hvad kroppen har brug for, og hvordan du bedst får dækket dit behov.

Hvad har kroppen behov for?

Sover du dårligt?

Mange mennesker synes, de er plaget af søvnbesvær. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at sove bedre. Bliv klogere på din søvn og få effektive søvnråd.

Sover du dårligt?

Derfor bør alle træne deres bækkenbund

Det er vigtigt for både mænd og kvinder at træne bækkenbunden. Gør du ikke det, kan du bl.a. få problemer med at holde på vandet såvel som potensen.

Bækkenbundstræning

Tics rammer især drenge

Du har måske bemærket det hos andre. Trækninger i ansigtet eller små, pludselige bevægelser i en arm eller et ben. Det er såkaldte tics, og de rammer alle - især drenge.

tics rammer især drenge

Ørerensning - en folkesport

Vi er vilde med at rense ører. Ørevoks kommer af sig selv og bliver ved med at komme igen og igen. Læs her hvorfor du får det, og hvordan du bedst fjerner det.

Ørerensning - en folkesport

Når studerende har præstationsangst

Et nyt studieår er begyndt, og for nogle er det ensbetydende med bekymringer over at skulle præstere. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre.

præstationsangst

Facebook

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer til november 2018.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.