Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Stråling – det klinger ikke ligefrem positivt. Men er den stråling, vi får fra for eksempel trådløst internet og mobilmaster skadelig for os? Det har vi spurgt en professor og overlæge på onkologisk klinik på Rigshospitalet og forsker ved Center for Kræftforskning om. Det korte svar fra ham er nej, da eksponeringen ligger langt under grænseværdierne. Alligevel har Sundhedsstyrelsen ud fra et forsigtighedsprincip udarbejdet syv gode råd til, hvordan du udsætter dig selv for mindst mulig stråling i dagligdagen. Læs mere i artiklen Mobil og wi-fi – er det farligt og Sådan bruger du din mobil med omtanke.

Jeg har i et stykke tid undret mig over, hvor de små, sølvfarvede patroner, der ligger i gader og stræder her i København, kommer fra. Det viser sig at være lattergaspatroner, som er blevet populære at inhalere. Lattergassen giver et sus, men det er slet ikke ufarligt og kan i værste tilfælde give varige skader og være livstruende. Læs, hvad en overlæge fra Giftlinjen har at sige om fænomenet i artiklen Farlig leg med lattergas

Kender I ikke alle sammen det med, at en tur i fitness kan virke uoverskueligt? Jeg gør og kan  miste modet, fordi jeg bare ved, at jeg alligevel ikke kan holde "mandag-onsdag-fredag-træningsfrekvensen" uge efter uge. Nytter det så overhovedet noget? JA. Det gør det faktisk. Lidt motion er bedre end ingen – og alt tæller med, trapperne, gåturen og cykelturen til købmanden. Få gode råd til, hvordan du kan få mere motion ind i hverdagen – også selvom den er travl – i artiklen Motion – lidt har også ret. Skulle du komme til at give den en ekstra tand og ende med ømme muskler, er der hjælp at hente i artiklen Derfor får du ømme muskler efter fysisk aktivitet.

Har du en kort lunte, eller er du svær at få helt op i det røde felt? Find din temperamentstype i artiklen Kort lunte eller svær at hidse op? Og find ud af, hvad arv, miljø, køn og søskende har med dit temperament at gøre. 

Mobil og wifi  – er det farligt?

Mobiltelefoner er kilden til den største elektromagnetiske stråling, vi udsættes for i hverdagen. Derfor bliver der holdt øje med, hvordan det påvirker os. Få den seneste status her. 

Mobil og wifi - er det farligt

brug din mobil med omtanke

Sådan bruger du din mobil med omtanke

Brug headset, sov ikke med mobiltelefonen tæt ved øret, og undgå lange samler, når du sidder i tog og bus. Det er nogle af de råd, Sundhedsstyrelsen giver til daglig brug af mobil.

BRUG din mobil med omtanke

Farlig leg med lattergas

Lattergas fra små patroner er blevet et hit som rusmiddel blandt unge. Det giver en hurtig rus og kan virke uskyldigt, men et stort forbrug kan give iltmangel og nerveskader.

farlig leg med lattergas

 

Motion – lidt har også ret 

Uanset hvor lidt du bevæger dig, er det bedre end ingenting. Så selv små udfordringer som at tage trappen et par etager, rejse/sætte dig, mens du børster tænder, gør en forskel.

 motion - lidt har også ret

Derfor får du ømme muskler efter fysisk aktivitet  

Når du træner mere, end du plejer, eller bruger din krop på en ny måde, kan du blive øm i musklerne et par dage efter. Få svar på hvorfor, og hvad kan du gøre for at dæmpe ømheden.

DERFOR FÅR DU ØMME MUSKLER

Kort lunte eller svær at hidse op?

Vi har forskellige temperamenter. Få indblik i fire typer temperamenter og få også gode råd til, hvordan du kan styre din vrede, hvis du hører til den opfarende type.

kort lunte eller svær at hidse op

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i juni 2019.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.