Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

Jeg har glædet mig til at kunne dele en spændende nyhed med jer. Der er måske ikke så meget nyt i, at vi i ”danmark” har fokus på forebyggelse og generel sundhed i befolkningen. Nyheden består i, at vi, for at støtte op om det fokusområde, har valgt at stille Danmarks første symptomtjekker baseret på kunstig intelligens til rådighed for befolkningen.

Vi gør det muligt for dig at tjekke dine symptomer, så du nemt og trygt kan få en indikation af, hvad symptomerne kan være udtryk for – og i alvorlige tilfælde opdage sygdomme som kan være vigtige at gå til lægen med. Du kan læse meget mere om SymptomTjekker her og prøve den via linket nedenfor – vi tager meget gerne mod din feedback.
www.symptomtjekker.dk

Et symptom på de mørke tider, der står for døren, er for mange af os en træthed, der indimellem kommer snigende her i mørket. Heldigvis ved vi, at det bliver bedre igen med forårets kommen. Men prøv at forestille dig en træthed, der aldrig forsvinder, og som er så invaliderende, at den styrer dit liv. Det er tilfældet for Lotte Graae, som lider af kronisk træthed. Læs hele hendes historie i interviewet Fatigue: Invalideret af træthed.

En af årsagerne til kronisk træthed kan være gigt. Med gigt følger der også smerter, som ligeledes påvirker livskvaliteten. Vi har skrevet en artikel, som gerne skulle give svar på, hvad du kan gøre for at lindre dine gigtsmerter. Læs med her: Lindring af gigtsmerter.

Vi har i denne omgang også fokuseret på det at være multisyg, hvilket vil sige, at du lider af to eller flere kroniske sygdomme. Det er faktisk tilfældet for 1,2 millioner danskere. Og det er ikke nemt. Sundhedsvæsnet er ikke organiseret godt nok i forhold til at behandle folk, der har flere sygdomme. De oplever ofte at få modstridende informationer og mangler fokus på det samlede sygdomsbillede. Læs hele artiklen Multisyge har mange udfordringer.

Livskvaliteten er ikke nødvendigvis nedadgående i takt med alder og tiltagende skavanker. Faktisk oplever vi, at vi bliver mere tilfredse og lykkeligere, jo ældre vi bliver. Det kan måske hænge sammen med de børnebørn, der eventuelt kommer ind i dit liv. Læs mere i de to artikler Livet med børnebørn og Din krop forfalder, men du bliver mere tilfreds.

I artiklen Træning er godt for lungesyge kan du også læse om, hvordan du som lungesyg kan træne dig til et stærkere hjerte og muskler og derved få mere energi. Samtidig kan du blive klogere på, hvordan din krop skiller sig af med affaldsstofferne i artiklen Sådan klarer din krop affaldsstofferne.

God læselyst og glædelig jul.

Livet med børnebørn

Børnebørn er en vidunderlig gave. De hjælper til at holde dig fysisk og mentalt aktiv, og samtidig kan du spille en vigtig rolle i deres liv. Få tips til, hvordan du får det bedste forhold til børnebørnene.

Læs artikel

Din krop forfalder, men du bliver mere tilfreds

Med aldring følger skrøbelige knogler, slappe muskler og dårligere immunforsvar. Det til trods, bliver vi faktisk mere tilfredse og lykkelige med alderen.

Læs artikel

Invalideret af træthed

Kronisk træthed kan være en følgesvend til sygdom som for eksempel gigt. Mød Lotte, der i 10 år har lidt af kronisk træthed, og hør, hvordan hun får det bedste ud af hverdagen.

Læs artikel

Træning er godt for lungesyge

Har du en lungesygdom som f.eks. astma eller KOL, så kan træning være et godt våben mod åndenød og hoste. Hvilken slags træning skal du vælge, og hvor meget er passende? Få svarene her.

Læs artikel

Sådan klarer din krop affaldsstofferne

Detox-kure skal efter sigende hjælpe kroppen af med affaldsstoffer. Men er det overhovedet nødvendigt? To eksperter fortæller om kroppens eget, effektive rensningsanlæg.

Læs artikel

Lindring af smerter ved gigt

700.000 danskere lider af gigt, og for mange påvirker det livskvaliteten. Her kan du få et indblik i forskellige former for smertelindring ved leddegigt, slidgigt og urinsyregigt.

Læs artiklen

Multisyge har mange udfordringer

Som multisyg har man flere kroniske sygdomme samtidig. Hvorfor rammes nogle af flere sygdomme? Og hvordan passer man bedst muligt på sig selv og holder styr på medicin og behandlinger?

Læs artiklen

Danmarks første symptomtjekker baseret på kunstig intelligens

Nu kan du helt anonymt og trygt tjekke dine symptomer og få en indikation af, hvad symptomerne kan være tegn på.

Læs mere

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i marts 2021.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.