Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"


Covid-19 har fyldt meget det sidste halve år. Noget, der har optaget mig en del under epidemien, har været at forstå, hvorfor nogen rammes hårdere end andre af sygdommen. Derfor har Nyt & Sundt dykket ned i særligt de ældres immunsystem, men også andre faktorer som overvægt, kronisk inflammation, genfejl og blodtyper. Jeg synes, vi har fået produceret to interessante artikler, som i hvert fald gav mig lidt af en aha-oplevelse. Læs med i artiklerne Sådan kan dit immunforsvar blive svækket og Derfor svigter immunforsvaret hos ældre.

Det sidste halve år har sandsynligvis været ekstra udfordrende for personer, der lider af helbredsangst, og det har måske endda fået endnu flere til at bekymre sig ekstra meget om sygdom. Læs med her: Lider du af helbredsangst? 

Et andet vigtigt tema, vi har valgt at fokusere på, er livstruende sygdom – både reaktioner hos en selv men også hos ens partner, som i høj grad også påvirkes. Derudover kan du også blive lidt klogere på høj puls, og hvordan naturlægemidler kan påvirke din medicin.

God læselyst! 

Derfor svigter immunforsvaret hos ældre

Tag med på en spændende rejse ind i immunforsvarets verden, og find ud af, hvorfor alderen påvirker vores evne til at bekæmpe infektioner med virus og bakterier.

Læs artikel

Sådan kan dit immunforsvar blive svækket

Nogle mennesker er mere udsatte for influenza, covid-19 og andre virusser, fordi deres immunforsvar er svækket. Bliv klogere på immunforsvaret og de faktorer, der kan forringe det.

Læs artikel

Bliv klogere på reaktioner ved livstruende sygdom

En livstruende diagnose kan vende op og ned på dagligdagen. Pludselig skal man håndtere praktiske ting som medicin og behandlinger samt bekymringer for fremtiden.

Læs artikel

Partneren reagerer også ved livstruende sygdom

Når ens partner får en livstruende sygdom, påvirkes samlivet. Som partner kan man, ligesom den sygdomsramte, få psykiske reaktioner, som det er vigtigt at tage hånd om.

Læs artikel

Derfor har du høj puls

Hvorfor stiger vores puls, når vi er aktive, og hvad siger hvilepulsen om vores helbred? Bliv klogere på din puls og hvilke ting, der kan påvirke den.

Læs artikel

Lider du af helbredsangst?

Angsten for at fejle noget alvorligt kan være belastende og gå ud over livskvaliteten, men der er hjælp at hente. Der er også meget, du selv kan gøre for at slippe bekymringerne om sygdom.

Læs artiklen

Naturlægemidler påvirker din medicin

Naturlægemidler kan påvirke effekten af traditionel medicin, så du enten får for meget eller for lidt. Spørg derfor altid din læge, om du kan kombinere de to typer medicin.

Læs artiklen

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i november 2020.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.