Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Nogle af os har prøvet det på egen krop, og de fleste af os kender til kvinder og overgangsalderen og har hørt om hedeture og humørsvingninger. For kvinderne betyder det, at de går fra at kunne få børn til ikke at kunne få børn. Men hvad med mænd – de kan jo fortsat få børn på den anden side af de 45-55 år. Så er der overhovedet tale om en overgang for mænd? Det er der delte meninger om, men noget sker der i hvert fald hos mændene. Læs med her Kvinder, mænd og overgangsalder. Hvis du bliver ramt af gener fra overgangsalderen – både som mand og som kvinde – er der hjælp at hente i artiklen Gode råd når hormonerne driller.

Et andet og mere alvorligt område, hvor hormoner også spiller en væsentlig rolle, er i forbindelse med brystkræft. Brystkræftcellerne er i de fleste tilfælde følsomme over for hormonet østrogen, og da østrogenlignende stoffer findes i en række grøntsager, frugter og kornprodukter, er der særlige anbefalinger til kvinder, der enten har eller har haft brystkræft. Læs mere i artiklen Planteøstrogener og brystkræft.

Vidste du, at huden er vores største organ? At den er 1,75 kvadratmeter og vejer tre kilo? Huden har mange vigtige funktioner og er som mange andre af vores organer forunderlig. Bliv klogere på huden i artiklen Mange grunde til at passe godt på huden

Seneknuder er en af de knap så kønne lidelser, der kan vise sig på hænder og under fødderne. Læs mere om seneknuder, og hvordan de kan behandles i artiklen Seneknuder – generende men ufarlige

Huden består også af negle, og dem findes der en del myter om, såsom skyldes hvide pletter vitaminmangel? Og får vi riller i neglene af at bekymre os? Du kan læse meget mere om negle i artiklen Myter og sandheder om vores negle.

I min familie er vi rigtig glade for sushi, tatar og andre retter, der består af rå fødevarer Og vi laver det rigtig gerne selv. Gør du også det, så læs artiklen Madretter af rå fisk og kød – hvad gør jeg?, så du er sikker på at opbevare og behandle fødevarerne helt korrekt og dermed undgå ubehagelige sygdomme.

God læselyst og god sommer!

Kvinder, mænd og overgangsalder

Hedeture, tankemylder og uro i kroppen. Der kan være mange gener i forbindelse med overgangsalderen. Hvad er overgangsalderen og går mænd også i overgangsalder?

Kvinder, mænd og overgangsalder

Gode råd når hormonerne driller

Gode råd når hormonerne driller

Når kvinders produktionen af østrogen stopper, og når mænd
danner mindre testosteron, kan begge køn opleve både fysiske og psykiske symptomer. Men der er råd at hente.

GODE RÅD NÅR HORMONERNE DRILLER

 

Planteøstrogener og brystkræft

Især soja og rødkløver indeholder planteøstrogener, der mistænkes for at få kræftknuder til at vokse ved østrogenfølsom brystkræft.

Planteøstrogener og brystkræft

 

Seneknuder - generende men ufarlige 

En lille, blød knude ved håndleddet eller ved et fingerled - en seneknude. De er ufarlige, men kan være generende. Hvad skyldes seneknuder og hvad kan man gøre ved dem? 

 Seneknuder - generende med ufarlige

Mange grunde til at passe godt på huden  

Vores hud beskytter os mod skadelige bakterier og hindrer vand i at fordampe fra vores krop, så der er god grund til at passe godt på huden. Læs her, hvordan du bedst gør det.

Mange grunde til at passe godt på huden

Myter og sandheder om vores negle

Skyldes hvide pletter på neglene vitaminmangel? Vokser de hurtigere, når man klipper dem? Fortsætter de med at vokse, efter man dør? Læs med og få svarene her.

Myter og sandheder om vores negle

Madretter af rå fisk og kød – hvad gør jeg?

Hvis du kaster dig ud i at lave sushi eller carpaccio, bør du vide, hvordan du skal håndtere rå fisk og råt kød, når det skal indgå i maden.

Madretter af rå fisk og kød - hvad gør jeg?

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i september 2019.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.