Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Bindevæv – hvad gør det? Det har faktisk flere vigtige funktioner i kroppen. I artiklerne Derfor er dit bindevæv så vigtigt og Bindevæv kan blive sygt får du svar på, hvad bindevævet kan og gør, og hvilke sygdomme der kan opstå i bindevævet.

Der bliver talt en del om antibiotika og resistens og faren ved, at vi på sigt kan få svært ved at slå visse bakterier ihjel med antibiotika, hvis forbruget fortsætter. Emnet er komplekst, er vi for eksempel i fare for at udvikle resistens via de fødevarer, vi spiser? I artiklerne Bliv klogere på antibiotika og Gør antibiotika i fødevareproduktionen os resistente? går vi i dybden med det emne.

Kønne er de ikke. Åreknuder. Men hvorfor får vi dem? Og hvad kan vi gøre ved dem, når de først er der? Læs med i artiklen Derfor får du åreknuder.

For os danskere er det en selvfølge at tappe rent og velsmagende vand direkte fra hanen. Men er det nu så rent, som vi går og tror? Vi har allieret os med Miljøstyrelsens enhed for pesticider og biocider, som i artiklen svarer på spørgsmålet Er dansk drikkevand stadig godt nok?

Jeg har læst mange herlige ting om olivenolie, men kan man regne med, at olien nu også er så sund, som rygtet siger? Vi har spurgt en professor fra DTU Fødevareinstituttet, som i artiklen Olivenolie – er den virkelig så sund? be- og afkræfter nogle af rygterne om olivenoliens fortræffeligheder.

God læselyst!

Derfor er dit bindevæv så vigtigt

Bindevæv findes overalt i kroppen. Det holder vores organer på plads og skaber forbindelse mellem muskler og knogler. Bindevævet har derfor stor betydning for kroppens sundhed og velvære.

Derfor er dit bindevæv så vigtigt

Bindevæv kan blive sygt

Bindevævet binder vores krop sammen. Som andet væv kan vores bindevæv blive sygt, og når det sker, er det typisk kroppen, der angriber sig selv.

Bindevæv kan blive sygt

Bliv klogere på antibiotika

Antibiotika virker mod bakterier og bekæmper infektioner. Men hvad er antibiotika egentlig, kan alle tåle det, og hvad gør man, hvis man udvikler resistens?

Bliv klogere på antibiotika

Gør antibiotika i fødevareproduktionen os resistente?

Antibiotika bruges i fødevareproduktion til blandt andet grise, kvæg og fjerkræ. Det kan føre til resistente bakterier og betyde, at sygdom hos os mennesker ikke kan behandles med antibiotika.

Antibiotika i fødevareproduktionen

Derfor får du åreknuder

Åreknuder viser sig som blå-røde buler, der snor sig under huden. De er ikke farlige, men oplever man gener, findes der blide behandlingsmuligheder.

Derfor får du åreknuder

Er dansk drikkevand stadig godt nok?

Danmark er et af de få lande, hvor næsten hele vandforsyningen er funderet på grundvand. Ofte taler vi også om, at vi herhjemme har verdens bedste drikkevand. Men er det nu også tilfældet?

er dansk drikkevand godt nok?

Olivenolie – er den virkelig så sund?

Olivenolie har ry for både af være sundhedsgavnlig og sygdomsforebyggende. Men er der egentlig dokumentation for, at olien både kan gavne, forebygge og lindre? Få svarene her.

Olivenolie - er den så sund?

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i juni 2020.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.