Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Kolesterol – er det godt eller skidt? Ny forskning inden for området peger i nye retninger. Så hvad er egentlig op og ned i kolesterolets betydning for vores sundhed? Læs med i artiklerne Kolesterol – godt eller skidt og Forhøjet kolesterol kan være arveligt.

Et par i tasken, et par i bilen, et par i panden og et par på næsen – med alderen får de fleste af os brug for dem. Brillerne. Læs mere om, hvorfor dit syn bliver dårligere med alderen og om Grå stær – en folkesygdom, som også en af de øjensygdomme, der ofte følger med, når vi kommer op i årene.

Spis! Så du kan blive stor og stærk – det har mange af os nok sagt til vores børn. Men hvad gør egentlig, at nogle bliver høje og andre lave? Spiller kost og søvn en rolle? Eller er det bestemt på forhånd? I artiklen Højde og vækstproblemer sætter vi fokus på, hvad der kan spille ind og giver dig formlen på, hvordan du nogenlunde kan regne dine børns sluthøjde ud.

Vi taler en del om skadelige stoffer i forskellige produkter – og nu er turen kommet til vores hjem. Her afgasser både møbler og legetøj nemlig kemiske stoffer, som kan skade og påvirke os. Få gode råd til, hvad du skal gøre, når du får nye møbler, eller børnene får nyt legetøj i artiklen Sundhedsskadelige stoffer i hjemmet.

I denne udgave af Nyt & Sundt kan du også læse om det at være venstrehåndet – og om det rent faktisk kan være en fordel. Er du for eksempel mere kreativ, mere musikalsk og klogere, hvis du er venstrehåndet. Få svaret fra en professor i neurologi i artiklen Er det en fordel at være venstrehåndet?

Sidst men ikke mindst kan du blive klogere på, hvordan dit lymfesystem fungerer, og hvorfor det er en vigtig del af dit immunforsvar i artiklen Det kan du takke dit lymfesystem for.

God læselyst!
 

Kolesterol – godt eller skidt?

Vores krop er afhængig af kolesterol for at fungere, men for meget øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Læs om de forskellige typer af kolesterol og deres virkning i kroppen.
KOLESTEROL - godt eller skidt?

Forhøjet kolesterol kan være arveligt

Forhøjet kolesterol kan være arveligt

Langt flere end hidtil antaget er født med forhøjet kolesterol, der kan føre til hjerte-kar-sygdomme allerede fra 30-årsalderen. Hvordan opdager man det, og hvordan behandles det?

forhøjet kolesterol kan være arveligt

 

Derfor bliver dit syn dårligere med alderen

Som ung er vores krop smidig. Som ældre ikke så meget. Det gælder også for øjets linse. Den mister efterhånden sin evne til at krumme sig og dermed stille skarpt på ting tæt på.

derfor bliver dit syn dårligere med alderen

 

Grå stær – en folkesygdom

Omkring 30-40 procent af den danske befolkning når i løbet af deres liv at blive opereret for grå stær. Hvad skyldes grå stær og hvordan foregår operationen? Få svarene her.

 grå stær - en folkesygdom

Højde og vækstproblemer

I dag bliver vi højere, end vi gjorde for 100 år siden. Her ser vi på, hvad der afgør, hvor høje vi bliver, og hvad man kan gøre ved problemer med høj eller lav vækst.

højde og vækstproblemer

Sundhedsskadelige stoffer i hjemmet

Møbler, elektronik og legetøj kan afgasse kemiske stoffer. Hvad betyder det for helbredet, og hvad skal man være opmærksom på? Læs med her.

sundhedsskadelige stoffer i hjemmet

Er det en fordel at være venstrehåndet?

Passer det, at venstrehåndede er mere kreative? Og at de har en fordel i sport? Vi ser nærmere på det at være venstrehåndet og kigger samtidig på myter og fakta om venstrehåndede.

er det en fordel at være venstrehåndet

Det kan du takke dit lymfesystem for

Dit lymfesystem sørger for at dræne din krop for overflødig væske og er samtidig en essentiel del af dit immunforsvar. Bliv klogere på netværket af omkring 600 lymfeknuder.

det kan du takke dit lymfesystem for
 

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i november 2019.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.