Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Tror du, at knogleskørhed kun rammer ældre mennesker? Det er ikke altid tilfældet, og jo før du sætter ind med knoglevenlig kost og motion, des lavere er risikoen for at ende på medicin resten af livet. Bør du undersøges for knogleskørhed? Det bør du, hvis du for eksempel er gået i overgangsalderen før de 45 år, har knogleskørhed i nærmeste familie eller har brækket knogler ved lav belastning. Læs mere i artiklen Knogleskørhed – den skjulte sygdom.

En du den type, der ofte kommer for sent og gør alting i sidste øjeblik? Så er du nok, hvad man kalder en tidsoptimist. Få gode råd til et mere realistisk forhold til tid i artiklen Førstehjælp til tidsoptimisten, og læs også om typerne tidsrealist og tidspessimist.

Der har været en del fokus på hjernerystelse i medierne – særligt de alvorlige konsekvenser en uopdaget hjernerystelse kan have. Nyt & Sundt har derfor dykket lidt mere ned i Hjernerystelsen mange ansigter, som gerne skulle gøre dig klogere på symptomer, faresignaler og give dig gode råd til, hvordan du passer på en rystet hjerne – som heldigvis for langt de fleste ikke får længerevarende konsekvenser.

600.000 af os danskere har en tatovering, men ikke alle bliver ved med at være glade for den. Vi satte os for at finde ud af, hvordan du kan få fjernet din tatovering. Læs med i artiklen Hvis du fortryder din tatovering – og hør om, hvorfor det måske er en ide at se tiden an, hvis du går med tanker om at få fjernet en tatovering.

Vi sætter også fokus på mavemusklernes forvandling under en graviditet – især på problematikkerne ved delte mavemuskler og vigtigheden af at træne dem – på den rette måde – efter fødslen. Bliv klogere i artiklen Få styr på mavemusklerne efter fødslen.

God læselyst og god jul!

Knogleskørhed - den skjulte sygdom

Du kan ikke mærke, at du har knogleskørhed. Derfor opdages sygdommen typisk først efter et uforholdsmæssigt lille fald eller slag, hvor du får et brud.

Du kan nedsætte din risiko for at brække dine knogler, når du får tilstrækkeligt med kalk og D-vitamin og knoglevenlig motion.

Knogleskørhed - den skjulte sygdom

Gode råd om kost og motion

Førstehjælp til tidsoptimisten

Kommer du altid for sent og siger ja til flere ting, end du kan nå? Så er du måske en tidsoptimist. Men fortvivl ikke – her kan du lære, hvordan du får et mere realistisk forhold til tid.

Førstehjælp til tidsoptimisten

Hjernerystelsens mange ansigter

Vidste du, at hjernerystelse kan føles som tømmermænd eller som at have influenza uden feber? Og at du kan blive hurtigere irriteret og have svært ved at koncentrere dig?

Hjernerystelsens mange ansigter

Sådan passer du på en rystet hjerne

Få styr på mavemusklerne efter fødslen

Nogle oplever, de stadig ser gravide ud flere uger efter fødslen, fordi deres mavemuskler og bindevæv ikke vil samle sig igen. Med den rigtige træning kan du dog nå langt.

Få styr på mavemusklerne

Hvis du fortryder din tatovering

Er du blevet ked af din tatovering og vil af med den? Så kan den – måske – fjernes med laserstråler. Det kommer an på, hvor stor den er, og hvilke farver den har.

Hvis du fortryder din tatovering

Facebook

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer til marts 2019.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.