Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Der er mange ting, vi skal nå her i livet, og det kan betyde, at vi udskyder tidspunktet for, hvornår vi er klar til at få børn. Venter vi for længe med at få børn, når vi først skal have uddannelse og karriere? For nogle får det den konsekvens, at deres fertilitet er nedsat. Alder har nemlig stor betydning for fertiliteten, men også vægt, hormonelle forstyrrelser og livsstil kan spille ind. Læs om Nedsat fertilitet – årsager og undersøgelser.

Behandling for barnløshed kan være løsningen for nogle. Læs om Fertilitetsbehandling – Sådan er reglerne, hvilke behandlingsformer der er tilladte, og hvor mange forsøg du har.

Den ugentlige kødløse dag i vores kantine er ikke lige populær hos alle. Er man til bøf, så er humus ikke sagen. Men smager humusen bedre, hvis vi på en måde er med til at belaste klimaet mindre? Et er sikkert; vores kost belaster klimaet mere end vores personlige forbrug af varme, el og benzin. Vidste du, at inden for fødevarer kommer den største klimabelastning fra oksekød? Bliv klogere på, hvilken mad der gavner klimaet i artiklen Hvad er klimavenlig kost?

Ender du herefter med at sige nej til kød og blive veganer, skal du sikre dig, at du får dækket dit behov for næringsstoffer. Læs mere om Hvad du som veganer skal være obs på.

Vinterbadning og saunagus er den store dille. Fra snart hver en badebro smider folk tøjet og hopper splitternøgne i det kolde vand og kommer storsmilende op! Man gyser lidt – og jeg spørger mig selv, om det virkeligt er så sundt, som alle går og tror? Eneste rimelige basis for en dukkert ville for mig være en tur i sauna før og efter gerne tilsat dufte fra æteriske olier. Bliv klogere ved at læse artiklerne om Vinterbadning og Hvad får man ud af sauna og saunagus?

Epileptisk anfald er et sjældent syn – men ved du, hvad du skal gøre for at hjælpe? Du tror måske, at en kam mellem tænderne er løsningen? Bliv klogere i artiklen Hvad er epilepsi?. Sidst men ikke mindst kan du læse om en plage i hjemmet. Er der små huller i dit tøj? Og svæver der dyr rundt i luften? Så har du måske fået møl. Find ud af, hvordan du bekæmper de små sværmere i artiklen: Sådan undgår du møl i dit hjem

God læselyst!

Nedsat fertilitet - årsager og undersøgelser

Alder har stor betydning for vores fertilitet, men også andre ting som vægt, hormonelle forstyrrelser og livsstil spiller ind. 

Nedsat fertilitet

Fertilitetsbehandling - Sådan er reglerne

Fertilitetsbehandling – sådan er reglerne

Hvornår er man berettiget til fertilitetsbehandling, hvilke behandlingsformer er tilladte, og hvor mange forsøg har man? Få svarene her. 

Fertilitetsbehandling - Sådan er reglerne

 

Hvad er klimavenlig kost?

Vores kost belaster klimaet mere end vores personlige forbrug af varme, el og benzin. Mens den største klimabelastning kommer fra oksekød, kommer den mindste fra vegetabilske fødevarer.

Hvad er klimavenlig kost?

 

Veganer – hvad skal du være obs på?

Som veganer er det vigtigt at være særlig opmærksom på at få dækket sit behov for næringsstoffer. Her kan et tilskud af blandt andet B12- og D-vitamin gøre en forskel. 

Veganer - hvad skal du være obs på?

Hvad får man ud af sauna og saunagus?

Sauna og saunagus er et populært fænomen herhjemme. En tur i varmen kan da også have en positiv effekt på vores krop, men det er ikke for alle. 

hvad får man ud af sauna og saunagus?

Et koldt gys er godt for de fleste

En dukkert i det kolde hav er sund for sindet og god motion for kredsløbet. Der er ingen øvre aldersgrænse, og hjerteproblemer behøver ikke være en hindring.

Et koldt gys er godt for de fleste

Hvad er epilepsi?

Epilepsi er en sygdom, hvor hjernens almindelige aktivitet pludselig ændrer sig. Bliv klogere på, hvad der fysisk sker i hjernen, og hvordan du skal reagere, hvis du overværer et epileptisk anfald. 

Hvad er epilepsi

Sådan undgår du møl i dit hjem

Med grundig rengøring kan du forsøge at forebygge møl. Har møllene allerede gjort deres entré? Så findes der heldigvis flere ting, du kan gøre for at bekæmpe de små, irriterende sværmere. 

Sådan undgår du møl i dit hjem
 

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer i marts 2020.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.