Søg i artikler fra Nyt & Sundt
Udgivet:
september 2017
Tina W. Christensen
Tina W. Christensen, Økonomidirektør, Sygeforsikringen "danmark"

 

Hvor ofte har jeg ikke kastet mig ud i løbetræningen for så at konstatere, at jeg ikke var klar? Gåpåmodet og entusiasmen bliver hurtigt afløst af knæsmerter og fokus på, hvordan jeg kommer af med smerterne igen. Der er sikkert mange andre, der oplever det samme, så hvad kan vi gøre for at komme videre med de gode intentioner og undgå at havne i samme situation gang på gang? Dét og meget mere giver vi svaret på i vores temaartikler om løbeskader og knæsmerter.

Måske skulle vi hellere dyrke en mere blid form for træning og undgå skader – nemlig meditation. Meditation er en 1000 år gammel tradition, som man i dag ved, kan afhjælpe stress, angst og depression. Bliv klogere på meditation i de to artikler ”Bag om meditation” og ”Meditation mod stress”.

Mange af os kender sikkert det med at blive overrasket af en ufrivillig prut og blive pinligt berørt af det, hvis vi er sammen med andre. Men det er ikke at regne for noget, når man læser om de 100.000-200.000 danskere, der lider af den tabubelagte lidelse afføringsinkontinens og derfor har svært ved at holde på luft og afføring. Heldigvis er der i mange tilfælde en del, man kan gøre for at minimere generne. Læs mere i artiklen ”Har du svært ved at holde på luft eller afføring?”

En anden ting, der kan forekomme oftere og i mere alvorlig grad, når vi bliver ældre, er blærebetændelse. Det kan blive alvorligt, hvis vi ikke reagerer på symptomerne i tide. Så kender du en ældre, der pludselig bliver dårlig og konfus, kan det være en uopdaget blærebetændelse, selvom symptomerne synes anderledes eller ikke mærkbare.

Sommeren er over os, og det er heldigvis ikke højtid for vira, der kan gøre os syge. Men det kan nu alligevel være en god ide at få gode råd til hygiejnen, så vi undgår at blive syge af bakterier i hjemmet – og ikke mindst få aflivet nogle af de myter, der findes. Vi har stillet 9 spørgsmål til hygiejnesygeplejersken i artiklen ”9 tips til god hygiejne i hjemmet”.

God læselyst og god sommer!

Få styr på løbeskader

Nu skal det være! Du vil i gang med at løbe, finder løbeskoene frem og begynder at træne. Pas på overbelastning.

Få styr på løbeskader

Hver tredje ung har ondt i knæet

I mange tilfælde lider de unge af såkaldte forreste knæsmerter, og forskning har vist, at bestemte træningstyper kan hjælpe.

Hver tredje ung har ondt i knæet

Knæskader - operation eller ej?

 

Meditation hjælper på stress

I dag tilbyder to kommuner meditation som en del af behandlingstilbuddet til stresseramte - med stor succes.

Meditation hjælper på stress

Bag om meditation

Har du svært ved at holde på luft og afføring?

Rigtig mange danskere kæmper med den tabubelagte lidelse. Men faktisk er der hjælp at hente.

Afføringsinkontinens

Blærebetændelse kan gøre ældre konfuse

En helt simpel blærebetændelse kan hos især ældre kvinder udvikle sig til en livstruende tilstand. Få svar på hvorfor.

Blærebetændelse kan gøre ældre konfuse

9 tips til god hygiejne

Bliver mobilen til en bakteriebombe, hvis du tager den med på toilettet? Hvor ofte skal du skifte karklude og håndklæder?

9 tips til god hygiejne

Facebook

Følg os på Facebook

Få inspiration til sundhed og læs om de udfordringer, du kan møde i de forskellige faser af dit liv.

Find os på Facebook

Nyt & Sundt - Ny viden om din sundhed

Nyt & Sundt er et elektronisk nyhedsbrev der udkommer 4 gange årligt. Nyhedsbrevet produceres i samarbejde med Netdoktor, som er ansvarlig for indholdet, og har ophavsret til artiklerne.

Nyt & Sundt er gratis for medlemmer. Hvis du er interesseret i at modtage det på e-mail, skal du logge ind på sygeforsikring.dk og tilmelde dig. Her kan du også skrive, hvis du har kommentarer, ris eller ros til Nyt & Sundt.

Næste nummer af Nyt & Sundt udkommer til juni 2018.Artiklerne i Nyt & Sundt belyser ikke nødvendigvis de enkelte emner (herunder symptomer, udredning og behandling) udtømmende, og indholdet må kun bruges som supplement og ikke som erstatning for professional rådgivning og behandling af en faglig ekspert på området. Eksperternes ytringer og eventuelle holdninger er ikke et udtryk for Sygeforsikringen ”danmark”s holdning til et givent emne.