Gå til hovedindhold
kontakt
70 10 90 70
Telefoniske åbningstider
Man - Ons: kl. 8.30 - 15.30
Tors: kl. 8.30 - 17.00
Fre: kl. 8.30 - 14.00

Leder

Her får du en introduktion til de nyeste artikler fra Nyt & Sundt fra Sygeforsikringen "danmark"s marketingdirektør, Tina W. Christensen.

Lidt om de nyeste artikler i Nyt & Sundt

6 år går der i gennemsnit, fra du går til lægen med symptomer, til du står med diagnosen cøliaki. Det blev jeg opmærksom på i forbindelse med et projekt, som "danmark" - via vores Sundhedsdonationer - har valgt at støtte. Cøliaki er en underdiagnosticeret sygdom i Danmark, hvilket kan have ret store konsekvenser i form af følgesygdomme og forringet livskvalitet for dem, der er ramt af sygdommen – også uden at vide det. Vi sætter fokus på tarmsygdommen i artiklerne Kan du have cøliaki uden at vide det? og Det var en lettelse at få diagnosen cøliaki.

Omkring hver 5. kvinde har problemer med sexlivet, oftest på grund af smerter Men faktisk kan problemet være endnu mere udbredt, fordi mange kvinder finder sig i et liv uden sex. Vi har talt med to eksperter om de hyppigste årsager til smerter ved samleje, og hvordan de kan behandles – for det kan de ofte. Læs mere i artiklen 5 hyppige årsager til smerter ved samleje. En anden ting, som også rammer en del kvinder, er hårtab. Det kan der være flere årsager til, men ofte hænger det sammen med hormonelle forandringer. Læs mere i artiklen En tredjedel af alle kvinder oplever hormonbetinget hårtab.

Savner du fysisk berøring? Vi har nok alle brug for et kram ind imellem, og hvis du ikke får den berøring, du har brug for, kan det opleves som hudsult – en følelse, der bedst beskrives psykisk som tomhed, uro og ensomhed. Berøring har nemlig flere positive effekter – læs med om, hvad du selv kan gøre, hvis du oplever hudsult.

Vi dykker også ned i syreskader på tænderne, som er et stigende problem på grund af, at vores drikke- og madvarer indeholder mere syre. I artiklen Syreskader på tænderne – et udbredt fænomen kan du blandt andet få gode råd til, hvordan du kan skåne din emalje og undgå syreskader.

Skoleskak er ikke "bare skak" - har jeg fundet ud af. Skoleskak kan både noget socialt, mentalt og fagligt. Og så er det et modspil til den digitale verden, som i dag fylder en del i børns hverdag. Hvor tit er det lige, at man sætter sig ned og tænker sig om og venter på, at et andet menneske skal tænke sig om uden at grave en telefon frem? Læs mere i artiklen Skoleskak øger børns trivsel.

God fornøjelse med artiklerne!