Gå til hovedindhold
kontakt
70 10 90 70
Telefoniske åbningstider
Man - Ons: kl. 8.30 - 15.30
Tors: kl. 8.30 - 17.00
Fre: kl. 8.30 - 14.00

Leder

Her får du en introduktion til de nyeste artikler fra Nyt & Sundt fra Sygeforsikringen "danmark"s marketingdirektør, Tina W. Christensen.

Lidt om de nyeste artikler i Nyt & Sundt

Jeg havde aldrig hørt om muskelgigt, før en af mine nærmeste fik diagnosen efter en periode med smerter og træthed. Heldigvis er der god mulighed for behandling, og tilstanden er som regel forbigående. Men behandlingen er ikke altid uden slemme bivirkninger. Læs mere i artiklen Muskelgigt føles som smerter i musklerne. 2.500 danskere rammes hvert år af muskelgigt – Hans er en af dem. Vi har taget en snak med ham om hans forløb. Læs mere i artiklen Muskelgigt: Hans kom hurtigt i behandling.

Har du hørt om galdesyrediarré? Det havde jeg aldrig hørt om. Men faktisk er 1 procent af befolkningen diagnosticeret med den ukendte tarmsygdom – og mange flere kan gå rundt med sygdommen uden at vide det. Så gå til lægen, hvis du oplever hyppige toiletbesøg med vandtynd diarré. Der kan være forskellige årsager til, at du får galdesyrediarré – en af dem kan være en senfølge efter kræft. Læs mere hos Kræftens Bekæmpelse her: https://www.cancer.dk/nyheder/senfoelger-efter-kraeft-nogle-har-haft-diarre-i-20-aar/

Forleden hørte jeg, at der dør en ung mellem 15 og 25 år hver måned på grund af alkohol. Det er skræmmende at tænke på. I Danmark har vi det højeste antal af 15-årige i Europa, der har prøvet at være fulde. I artiklen Hvad gør alkohol ved dit barns krop? kaster vi lys over, hvad alkohol gør ved de unge kroppe.

Du kan også læse mere om begrebet hangry, som dækker over, at nogle af os kan blive frygtelig sure, når vi er sultne. Vi har også skrevet en artikel om det udbredte problem med tørre øjne – få gode råd i artiklen Op mod hver 10. er generet af tørre øjne. Du kan også blive klogere på døgnrytmer, og om at 90 procent af os faktisk sover inden for samme tidsrum, hvilket betyder, at ekstremerne med meget tidligt eller meget sent i seng kun eksisterer blandt de få. Så giver det overhovedet mening med inddelingen i A- og B-mennesker? Det gør det nok ikke!

Jeg håber, at du på trods af eventuelle ønskelister, nissedrillerier og julekagebagning indimellem kan finde tid til at læse Nyt & Sundt.

Rigtig god læselyst!