Dit barn fylder 16 eller 18 år

I "danmark" bliver børn voksne, når de fylder 16 år, og så er de ikke længere gratis medforsikret. Du skal derfor vælge, om barnet skal fortsætte med samme dækning eller skifte til en anden gruppe.

Et hvilende medlemskab

En mulighed, som mange unge vælger, er at blive medlem i Basis-Sygeforsikring. Basis-Sygeforsikring er et tilbud til alle, der ikke har brug for "danmark"s tilskud lige nu, men som ønsker at sikre sig retten til at få tilskud fra "danmark" engang i fremtiden - uden at skulle afgive fornyet helbredserklæring. Basis-medlemskabet giver nemlig mulighed for gruppeskift efter et år.

Har dit barn brug for tilskud?

En anden mulighed er vores mest populære gruppe, Gruppe 5. Gruppe 5 giver tilskud til de regelmæssige udgifter til medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Skulle man få behov for behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, akupunktør, zoneterapeut eller psykolog, giver vi også tilskud til det.

Læs om grupperne

tilskud til UNGE FRA 16 år


Alle medforsikrede, der er fyldt 16 år, skal selv logge ind med NemID og oplyse det kontonummer, de ønsker tilskuddene fra "danmark" udbetalt til. Alternativt overføres tilskuddene til den unges NemKonto.

 

 

Information om tilskud til UNGE over 16 år

 

Når et barn fylder 16 år, lukkes oplysninger om tilskud for andre end den unge selv. Disse oplysninger er personlige. Den unge kan logge på med sin egen NemID og give samtykke til, at andre på policen må få adgang til oplysninger om tilskud.

 

Husk at oplyse KONTONUMMER OG e-mailadresse

Log ind for at oplyse kontonummer og e-mailadresse, så pengene kommer ind på den rette konto, og du får en e-mail, når der er digital post fra ”danmark”.

dit barn fylder 18 år

Der sker ingen ændringer i medlemskabet, når dit barn fylder 18 år. Dit barn er ikke længere dækket af den kommunale børnetandpleje, og det kan derfor være en god ide, at tjekke om dækningen passer til barnets behov.

Umiddelbart efter dit barn er fyldt 18 år sender "danmark" et brev med posten med information om, hvad et medlemskab indebærer, samt de muligheder der er for dækning.

Læs om gruppeskift   Når dit barn flytter hjemmefra

Ekstra fordele til dig mellem 18 og 25 år

I "danmark" får du et forhøjet tilskud til tandbehandlinger, når du er mellem 18 og 25 år, og er medlem af Gruppe 5, Gruppe 1 eller Gruppe 2. "danmark" dækker 100 % dine udgifter til:

  • Diagnostisk grundundersøgelse
  • Udvidet diagnostisk grundundersøgelse
  • Statusundersøgelse
  • Fokuseret undersøgelse
  • Tandrensning
  • Individuel forebyggende behandling (IFB)
  • Kontrol undersøgelse uden offentligt tilskud
  • Individuel profylakse uden offentligt tilskud

Skal dit barn meldes ud?

Du kan også vælge, at dit barn skal meldes ud. Barnet kan blive meldt ud på sin 16-års fødselsdag, hvis du giver os skriftlig besked, inden barnet fylder 16 år. Log ind med NemID og skriv til os.

Du skal være opmærksom på, at dit barn mister sin anciennitet, når det bliver meldt ud. Hvis barnet senere ønsker at blive meldt ind igen, skal det kunne opfylde vores krav til alder og helbred.

Nogle måneder før dit barn fylder 16 år, vil du modtage en besked fra os, hvor vi beder dig tage stilling til, hvad der skal ske med dit barns medlemskab. Du kan logge ind og selv foretage ændringen eller du kan ringe til os.

Læs om anciennitet  Log ind