Gå til hovedindhold
kontakt

Børns medlemskab

I "danmark" bliver dine børn betalende medlemmer, når de fylder 16 år. Læs om, hvad du skal være opmærksom på, når dine børn fylder henholdsvis 16 og 18 år.

Når dine børn fylder 16 år

I "danmark" bliver dine børn voksne, når de fylder 16 år, og så er de ikke længere gratis medforsikret. Du skal derfor vælge, om barnet skal fortsætte med samme dækning eller skifte til en anden gruppe.

Et hvilende medlemskab

En mulighed, som mange unge vælger, er at blive medlem i Basis-Sygeforsikring. Basis er et tilbud til alle, der ikke har brug for tilskud lige nu, men som ønsker at sikre sig retten til tilskud engang i fremtiden - uden at skulle afgive fornyet helbredserklæring.

Læs mere om Basis-Sygeforsikring

Brug for tilskud?

En anden mulighed er vores mest populære gruppe, Gruppe 5. I Gruppe 5 får du tilskud til de regelmæssige udgifter til medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Og samtidig får du tilskud hos fysioterapeuten, zoneterapeuten, psykologen og meget mere.

Læs mere om Gruppe 5

Oplysningerne er personlige

Når dine børn fylder 16 år, er det kun dine børn, der kan se oplysninger om tilskud, da disse oplysninger er personlige. De kan dog logge på selvbetjeningen med eget MitID og give samtykke til, at andre på policen må få adgang til oplysninger om tilskud.

Husk at oplyse kontonummer og e-mailadresse

Alle medforsikrede, der er fyldt 16 år, skal selv logge ind med MitID og oplyse det kontonummer, de ønsker tilskuddene fra "danmark" udbetalt til. Alternativt overføres tilskuddene til NemKonto. Oplys også en e-mailadresse, så de får en e-mail, når der er digital post fra ”danmark”.

Hvad siger medlemmerne?

Da min datter fyldte 16 år, var det naturligt at lade hende fortsætte som medlem. Og når hun flytter hjemmefra, så bliver vi ved med at betale. Det skaber en god tryghed!

— Solveig, 55 år
Medlem af Gruppe 5

Når dine børn fylder 18 år

Der sker ingen ændringer i medlemskabet af "danmark", når din børn fylder 18 år, men det kan være en god ide at tjekke om dækningen i "danmark" passer til behovet.

Umiddelbart efter dit barn er fyldt 18 år sender "danmark" et brev med posten med information om, hvad et medlemskab indebærer, samt de muligheder der er for dækning.

Ekstra fordele for unge mellem 16 og 25 år

I "danmark" har vi samlet en række tilskud særligt til unge mellem 16 og 25 år. Du får blandt andet 100 % i tilskud til tandrensning og tandeftersyn, 75 % i tilskud til vaccinationer og et forhøjet tilskud til psykolog og kontaktlinser.

Tilskud til unge

Vil du melde dine børn ind?

Børn kan være dyre - men ikke i "danmark". I "danmark" kan børn blive gratis medforsikret ind til de fylder 16 år.

Meld dine børn ind

Vil du melde dine børn ud?

Dine børn kan blive meldt ud på deres 16-års fødselsdag, hvis du giver os skriftlig besked inden. Log ind og skriv til os. Nogle måneder før dit barn fylder 16 år, vil du modtage en besked fra os, hvor vi beder dig tage stilling til, hvad der skal ske med dit barns medlemskab.

Læs mere om udmeldelse
Mandlig Badmintonspiller

Du kan hurtigt få brug for "danmark"

Når du er medlem af "danmark", får du tilskud til tandlæge, briller, kontaktlinser, fysioterapi, vaccination, diætist, jordemoder og meget mere. Meld dig ind nu, mens du er rask. Du kan hurtigt få brug for "danmark"s mere end 350 forskellige tilskud.