Gå til indhold

Solvens

"danmark" Erhvervs bestyrelse har i henhold til Solvens II-reguleringen etableret de fire nøglefunktioner og udpeget ansvarlige for disse, herunder at Intern audit varetages af Intern Revision. De fire nøglefunktioner rapporterer minimum én gang årligt til bestyrelsen.
Løbende sikrer vi, at alle politikker og retningslinjer for "danmark" Erhvervs virksomhed på de relevante områder er udarbejdet i henhold til de gældende retningslinjer i Solvens II-reguleringen, herunder ikke mindst når det gælder risikostyring af "danmark" Erhvervs forsikringsdrift og finansielle aktiver. Herudover udarbejder vi årligt en risikovurderingsrapport (ORSA), senest i efteråret 2024 for året 2024.
"danmark" Erhverv tilpasser løbende de administrative procedurer og systemer, så der altid kan foretages beregninger og opgørelser af solvenskapitalkravet efter de gældende Solvens II-regler.
"danmark" Erhverv anvender Solvens II-standardmodellen ved beregning af solvenskapitalkravet.
Nøgletallet solvensdækning bliver opgjort i procent som forholdet mellem det solvenskapitalkrav og det kapitalgrundlag, der var til rådighed til dækning af solvenskapitalkravet, i henhold til gældende regler ved regnskabsåret udgang. I forbindelse med disse beregninger foretager vi revurdering af de overordnede markedsvilkår, herunder af strategi og markedsmæssige forhold samt de risici, der indgår i beregningen.
Opgørelsen bliver udarbejdet minimum fire gange om året. I opgørelsen indregner vi markedsrisici, kredit- og modpartsrisici, forsikringsrisici og operationelle risici.
Efter Solvens II-reglerne er kapitalen til dækning af solvenskapitalkravet opgjort til 54,4 millioner kroner mod 50,4 millioner kroner i 2023, og minimumskapitalkravet er efter standardmodellen opgjort til 20,1 millioner kroner. Det svarer til en solvensdækning på 270 % mod 251 % i 2023. Den stigende solvensdækning er en konsekvens af det positive resultat, der primært kommer af gevinst på investeringsaktiver.
Vi tilstræber, at "danmark" Erhvervs solvensdækning også fremover vil være på et tilfredsstillende niveau. I henhold til Bekendtgørelse om følsomhedsanalyser for gruppe 1-forsikringsselskaber skal "danmark" Erhverv hvert kvartal foretage indberetning af følsomhedsanalyser på nedenstående typer af risici.
Formålet med følsomhedsanalyserne er at teste, hvordan ændringer i væsentlige risikokategorier påvirker det af gruppe 1-forsikringsselskabets opgjorte kapitalgrundlag, solvenskapitalkrav og minimumskapitalkrav, jf. § 160, stk. 1, i lov om forsikringsvirksomhed. Det sker ved at beregne det maksimale tab, virksomheden kan klare for de enkelte risikokategorier - uden at henholdsvis solvenskapitalkravet og minimumskapitalkravet falder til under 125 %.
Penge
54,4 mio. kr.
til dækning af solvenskapitalkravet
270 %
Solvensdækning