Gå til hovedindhold

Dækning fra sundhedsordning

"danmark" afregner erstatning for Danica Sundhedssikring og PenSam - også for patienter, der ikke er medlem af "danmark".

"danmark" betaler de behandlinger, Danica Sundhedssikring og PenSam dækker - uanset om kunden er medlem eller ej. Derfor skal "danmark" både have regningsoplysninger fra kunder, der er medlemmer og kunder, som ikke er medlemmer.

Hvis behandlingen er dækket af sundhedsordningen, har patienten fået et brev eller en e-mail med tilsagn om, hvilke behandlinger, sundhedsordningen vil betale.

d-service.dk kan du se ubrugte bevillinger for et konkret cpr-nummer med præcis oplysning om, hvilke ydelser, der er dækket. Klinikken indberetter behandlingen til "danmark", som afregner direkte med behandleren. Patienten skal således ikke lægge ud for behandlingen.

Er prisen højere end sundhedsordningens dækning, må patienten selv betale for behandlingen, og derefter skal klinikken indberette på samme måde, som for medlemmer af "danmark". "danmark" udbetaler i de situationer beløbet til patienten.

Som behandler modtager du som udgangspunkt en samlet udbetaling fra "danmark" en gang om måneden, men du kan også vælge en udbetaling hver gang, du har et beløb til gode. Hver gang modtager du e-mail om overførslen. På d-service.dk kan du se en specifikation af hvad du har fået udbetalt med oplysning om fakturanummer, cpr-nummer mv. Er I flere behandlere, der anvender samme kontonummer, vil I kunne se alle udbetalinger med samme login.

''danmark'' refunderer regninger, når det gælder:

 • Akupunktur (gælder kun for Danica Pension)

 • Fysioterapi

 • Kiropraktik

 • Kliniske diætister

 • Psykologhjælp

 • Zoneterapi

 • Fysiurgisk massage (gælder kun for PenSam)

Er din kunde dækket?

 • Kunden skal medbringe brevet, hvor bevillingerne fremgår.

 • "danmark" afregner med dig, dvs. at kunden ikke betaler regningen.

 • Regningen sendes til "danmark" - uanset om kunden er medlem eller ej.

 • "danmark" udbetaler beløbet til din konto.

Særligt for Danica

Din kunde skal ikke selv betale for behandlingen, og i forbindelse med indberetningen, vælger du "Behandler" i feltet "Tilskud udbetales til". Du skal registrere dine konto-oplysninger før du kan modtage udbetalingen.

Har du ikke en aftale om indberetning med "danmark", skal du sende regningen til "danmark". Regningen skal være udstedt til "danmark" eller Danica, så der ikke er tvivl om, at din kunde har modtaget behandling uden at betale for den.

Bemærk, at Danica dækker nogle ydelser, som "danmark" ikke gør, men alle ydelser skal indberettes/være på regningen.

Særligt for PenSam

I forbindelse med indberetningen, vælger du "Behandler" i feltet "Tilskud udbetales til". Du skal registrere dine konto-oplysninger før du kan modtage udbetalingen.

Bemærk, at PenSam dækker nogle ydelser, som "danmark" ikke gør, men alle ydelser skal indberettes. Har du ikke en aftale med "danmark" om indberetning, kan din kunde ikke få erstatning fra PenSam. Kunden må altså finde en anden behandler, hvis PenSam skal dække.