Gå til hovedindhold

Indberetning af regninger

Tilbyd dine kunder, som er medlem af "danmark", at indberette regningen til os. Så slipper kunden for selv at sende regningen til "danmark".

Fordelene ved at indberette regningen er, at misforståelser og tastefejl kan undgås, tilskuddet er registreret i løbet af få dage og kunden slipper for at sende regningen med posten eller uploade den til os.

Du kan vælge at indberette regningsoplysningerne til os via et kliniksystem eller via d-service.

 • I de fleste kliniksystemer kan du registrere, at din kunde er medlem af "danmark" og ønsker regningsoplysninger overført. Systemet vil automatisk overføre oplysningerne, når regningen er betalt.

  Kom i gang med indberetning

  Kontakt din IT-leverandør, hvis du gerne vil indberette regninger til "danmark". Tilmeld dig samtidigt på d-service og underskriv en aftale om, at de oplysninger du overfører til ”danmark” er korrekte og overholder det godkendte regelsæt.

  Du må kun overføre regninger for de kunder, der ønsker det. Det gælder medlemmer af "danmark", eller kunder som er dækket af Danica eller PenSam.

 • Hvis du ikke har et kliniksystem, kan du i stedet indberette via d-service - det kræver kun en internetforbindelse.

  Kom i gang med indberetning

  Tilmeld dig på d-service, hvis du gerne vil indberette regninger til "danmark". Du skal underskrive en aftale om, at de oplysninger du overfører til ”danmark” er korrekte og overholder det godkendte regelsæt.

  Du må kun overføre regninger for de kunder, der ønsker det. Det gælder medlemmer af "danmark", eller kunder som er dækket af Danica eller PenSam.

Hvilke ydelser?

Det er vigtigt, at du benytter de rigtige ydelseskoder. Hvis du logger på d-service, kan du se de ydelseskoder, du skal anvende.

Vær opmærksom på, at sundhedsordninger kan dække ydelser, som "danmark" ikke giver tilskud til. Derfor er nogle koder specielt til registrering af behandlinger, der er dækket af en sundhedsordning fra Danica Sundhedssikring eller PenSam, og ikke nødvendigvis tilskudsberettigede i "danmark". I denne situation skal ydelserne alligevel overføres til "danmark".

Bemærk, at der også er særlige ydelseskoder for behandlinger uden henvisning.

Udbetaling af tilskud

Når patienten, som er medlem af "danmark", har betalt for behandlingen, indberetter du regningen til "danmark", som herefter beregner tilskuddet til medlemmet.

Medlemmet skal give sit samtykke til, at du indberetter regningen til "danmark". Derimod er det ikke vigtigt, om medlemmet kan huske, hvilken gruppe han/hun er medlem af i "danmark". "danmark"s system vil nemlig beregne tilskud efter den gruppe, "danmark" har registreret.

Medlemmet aftaler selv med "danmark", hvornår udbetaling ønskes. Medlemmet kan logge ind og se det beregnede tilskud. Drejer det sig om et større beløb, som medlemmet gerne vil have udbetalt hurtigere, kan medlemmet selv bestille en udbetaling.

Er behandlingen også dækket af Danica Sundhedssikring eller PenSam beregner vi deres dækning. Læs mere om dækning fra sundhedsordning.

Vidste du...

At "danmark" modtager over 97 % af alle regninger elektronisk, og det er en service, som vores medlemmer er meget glade for.