Gå til hovedindhold
kontakt

5 tegn på, at du trænger til et tandeftersyn

Pas godt på dine tænder – de fleste skal holde hele livet. Her har vi samlet fem typiske tegn på, at dine tænder trænger til et tjek hos tandlægen.

Tandbørstning

5 tegn på, at du trænger til tandeftersyn

 1. Det er mere end et år siden sidst

  Det er altid bedre at forebygge end at helbrede. For nogle betyder det, at de bør få et tandeftersyn en til to gange om året. For andre er det tilstrækkeligt med et eftersyn hvert andet år. Snak med din tandlæge om, hvad der er dit behov.

 2. Det gør ondt

  Av, av! Tandpine kan gøre virkelig ondt og skyldes ofte et hul i tanden, en infektion, betændelse eller en tandbyld. I stedet for at vente og se, om det går over, så bestil tid hurtigst muligt hos din tandlæge.

 3. Du har slået dine tænder

  Det kan ske for enhver. Faktisk kommer 50.000 danskere hvert år til skade med deres tænder. Lad tandlægen kigge på din skade.

 4. Dit tandkød bløder

  Ni ud af 10 danskere har tandkøbsbetændelse – og et blødende tandkød er et af de første tegn. Tandbørste og tandtråd hjælper, men ofte er det også en god ide med en tandrensning.

 5. Du er skrækslagen ved tanken

  Fire ud af 10 danskere har tandlægeskræk, som afholder dem fra at gå til tandlæge. Det går hårdt ud over tænderne. Snak med tandlægen om din frygt, så han eller hun kan tage højde for det i behandlingen

Se tilskud til tandbehandling

Få 100 % i tilskud hos tandlægen

Er du medlem af "danmark", og er mellem 16 og 25 år, kan du få 100 % i tilskud til tandeftersyn, tandrensning og bitewings.

Du kan hurtigt få brug for "danmark"

Når du er medlem af "danmark", får du tilskud til tandlæge, psykolog, kontaktlinser, fysioterapi, vaccination, diætist og meget mere. Meld dig ind nu, mens du er rask.

Bliv medlem
Badminton spiller