Gå til hovedindhold
kontakt

5 ting en kiropraktor kan hjælpe dig med

Det kan være svært at finde ud af, hvem du skal gå til, når kroppen klager. Her kan du blive klogere på fem typiske ting, som en kiropraktor kan hjælpe dig med. 

1. Ekspert i muskler og led

Man går typisk til en kiropraktor, hvis det gør ondt i kroppens muskler og led. Det kan for eksempel være en forstuvet ankel, en diskusprolaps eller hold i nakken.

2. Finder roden til problemet

En kiropraktor hjælper dig ikke kun med at mindske din smerte eller afhjælpe det, der generer. Kiropraktoren undersøger også, hvor i kroppen problemet stammer fra.

3. Frigør dine led

Hvis dine led låser sig fast i en forkert stilling, kan en kiropraktor hjælpe dig med at frigøre dem igen ved hjælp af manuelbehandling. Det kan ske både med og uden ’knæk’.

4. Er du én blandt mange?

Set over en periode på 12 måneder, oplever over halvdelen af danskerne rygsmerter. Derfor er det måske ikke så mærkeligt, at nakke- og rygproblemer er en af de hyppigste årsager til et kiropraktorbesøg.

5. Lektier til kroppen

Behandlingen hos en kiropraktor stopper ikke nødvendigvis, når du går ud af klinikken. Som oftest bliver du også introduceret til øvelser, du kan lave hjemme, og som hjælper på dine skavanker og styrker kroppens funktion.

 

Snak med din læge

Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal vælge, er det en god ide at snakke med din praktiserende læge.

 

Få mere hjælp

Sygeforsikringen "danmark" giver tilskud til kiropraktik, hvis du er medlem af en tilskudsberettiget gruppe. Det kan du læse mere om her.

Savner du information om, hvor du finder en kiropraktor? Så kan vi hjælpe