Gå til hovedindhold
kontakt
Noget på hjerte?

Ensomhed: "Hvis det her er mit liv, så hader jeg det"

Vi er alle forskellige, og vi har næsten alle sammen noget på hjerte. Vi lever vidt forskellige liv med tanker, rutiner, følelser og udfordringer. I denne podcast giver vi taletid til unge som gerne vil fortælle om noget svært, som de har gået igennem eller står midt i - for så kunne det jo være, at vi kunne blive lidt klogere på hinanden. Lyt med, når vært Ida-Sophia sammen med psykolog Neela Maria Sris i hvert afsnit sidder klar til at hjælpe en gæst lidt på vej.

Kan man være ensom, selvom man er omringet af mennesker og sunde relationer? Og hvorfor er det så svært at tale om?

De seneste år har Danmark haft foruroligende høje tal, når det kommer til særligt unge mennesker og tegn på ensomhed. Faktisk viser en undersøgelse fra den nationale sundhedsprofil, at hver fjerde unge kvinde og hver femte unge mand føler sig ensomme.

I dette afsnit besøger 22-årige Helena studiet til en samtale om at flytte hjemmefra og blive ramt af ensomhed. En allestedsnærværende følelse af tomhed, som også viser sig at være tegn på angst og depression. Følelser som ofte hænger sammen. Hør hvad psykolog Neela Maria Sris vil give af gode råd til, hvis man rammes af ensomhed, når vært Ida-Sophia byder velkommen i første afsnit af ‘Noget På Hjerte?’.

Lyt med der, hvor du normalt lytter til podcast