Gå til hovedindhold
kontakt
Noget på Hjerte?

Klimaangst: “Det hele virker jo så meningsløst”

Vi er alle forskellige, og vi har næsten alle sammen noget på hjerte. Vi lever vidt forskellige liv med tanker, rutiner, følelser og udfordringer. I denne podcast giver vi taletid til unge som gerne vil fortælle om noget svært, som de har gået igennem eller står midt i - for så kunne det jo være, at vi kunne blive lidt klogere på hinanden. Lyt med, når vært Ida-Sophia sammen med psykolog Neela Maria Sris i hvert afsnit sidder klar til at hjælpe en gæst lidt på vej.

Der er ikke noget at sige til, at klodens tilstand kan give svedige håndflader, hjertebanken og søvnløse nætter, og forskning viser da også, at tæt på alle danskere bekymrer sig om klimaforandringerne i dag. Hos nogen rammer bekymringerne ekstra hårdt, herunder særligt de unge generationer, og vores gæst i dag har mærket de voldsomme bekymringer på egen krop.

For 23-årige Emilie Lykkegaard Schmidt begyndte det, da hun som 12-årig blev ramt af en voldsom følelse af, at verden ændrer sig, og at vi lever i et system, som kan gå i stykker. Siden har en følelse af skrøbelighed og bekymringer fyldt hendes hverdag. Hvordan lærer man at leve med klimaangst? Og hvordan kan man styre sine bekymringer og bruge dem til noget konstruktivt i stedet? Alt det stilles der skarpt på i dette afsnit, hvor psykolog Neela Maria Sris som altid også besøger studiet.

Lyt med der, hvor du normalt lytter til podcast