Gå til hovedindhold
kontakt
Noget på Hjerte?

Racisme: “Jeg følte mig pludselig ikke værdig til at have en landsholdstrøje på”

Vi er alle forskellige, og vi har næsten alle sammen noget på hjerte. Vi lever vidt forskellige liv med tanker, rutiner, følelser og udfordringer. I denne podcast giver vi taletid til unge som gerne vil fortælle om noget svært, som de har gået igennem eller står midt i - for så kunne det jo være, at vi kunne blive lidt klogere på hinanden. Lyt med, når vært Ida-Sophia sammen med psykolog Neela Maria Sris i hvert afsnit sidder klar til at hjælpe en gæst lidt på vej.

Racistiske ytringer og diskriminerende adfærd er forbudt i de fleste europæiske lande, men det betyder desværre ikke, at det ikke findes - tværtimod. Racismen giver sig hver dag til udtryk igennem nedværdigende handlinger, diskrimination og undertrykkelse, og der findes et utal af studier, der vidner om, at mange samfund er bygget på strukturer, der, om vi vil det eller ej, gør livet svært for mennesker, der skiller sig ud fra normen - når de for eksempel skal have et arbejde, en lejlighed eller bare vil ind på en natklub, eller som dagens gæst, bare gerne vil have det sjovt til en landskamp.

I dette afsnit skal vi tale om at blive udsat for racisme, når Isaac Rasmussen, som er adopteret fra Indien, besøger studiet. Det er også en snak om at leve som adopteret i en mindre dansk by og føle sig som den eneste, der skiller sig ud fra normen. I studiet er som altid også psykolog Neela Maria Sris.

Lyt med der, hvor du normalt lytter til podcast