Gå til hovedindhold
kontakt
Noget på Hjerte?

Stress: “Det var som om jeg levede i en feberdrøm”

Vi er alle forskellige, og vi har næsten alle sammen noget på hjerte. Vi lever vidt forskellige liv med tanker, rutiner, følelser og udfordringer. I denne podcast giver vi taletid til unge som gerne vil fortælle om noget svært, som de har gået igennem eller står midt i - for så kunne det jo være, at vi kunne blive lidt klogere på hinanden. Lyt med, når vært Ida-Sophia sammen med psykolog Neela Maria Sris i hvert afsnit sidder klar til at hjælpe en gæst lidt på vej.

19-årige Julie arbejdede så meget i sit sabatår, at kroppen pludselig sagde stop. I et halvt år kan hun næsten ikke huske, hvad hun egentlig har foretaget sig. Hun er ramt af stress.

I dette afsnit stiller vi skarpt på, hvordan kroppen og sindet reagerer, når vi ikke giver os selv lov til at slappe af. Vi lever i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på, hvor hurtigt vi kan løbe mellem kaffeaftaler, kærester, rejser og kreative jobtitler. En ny undersøgelse blandt 1.870 unge viser, at mere end hver fjerde har opsøgt læge eller været frameldt studie på grund af stress. Og derfor har vi inviteret en gæst i studiet som har prøvet alvorlig stress på egen krop, og som altid er vores faste psykolog Neela Maria Sris også med sammen med vært Ida-Sophia.

Lyt med der, hvor du normalt lytter til podcast