Gå til hovedindhold
kontakt

Særlige vilkår for børn

I "danmark" medforsikres børn op til 16 år gratis i samme gruppe som en af forældrene med forældremyndighed, når barnet er tilmeldt samme folkeregisteradresse og opfylder helbredsbetingelserne.

I "danmark" har vi en grundregel om, at børn op til 16 år medforsikres gratis i samme gruppe som en af forældrene med forældremyndighed, når barnet er tilmeldt samme folkeregisteradresse og opfylder helbredsbetingelserne.

Hvornår blev du medlem af Gruppe S:

Før dit barn blev født?

Dit barn kan uanset helbred blive gratis medlem af Gruppe 5, så længe du er medlem af Gruppe S. Barnet skal således ikke opfylde helbredsbetingelserne for at blive medlem. Når barnet fylder 16 år, kan det overføres til alle grupper i "danmark" – uden yderligere helbredserklæring.

Efter dit barn blev født?

Hvis dit barn er rask, og du kan underskrive en blank helbredserklæring på barnets vegne, er barnet gratis sikret i Gruppe 5. Når barnet fylder 16 år, kan det overføres til alle grupper i "danmark" – uden yderligere helbredserklæring.

Hvis dit barn ikke er helt rask, men opfylder kriterierne for at blive sikret i Gruppe S, bliver det ligeledes sikret gratis i Gruppe S, hvis du er sikret i Gruppe S, Gruppe 5, Gruppe 1 eller Gruppe 2. Hvis du er forsikret i Basis-Sygeforsikring, skal dit barn betale for et Gruppe S-medlemskab. Når barnet fylder 16 år, bliver det selvstændigt medlem af Gruppe S – uden yderligere helbredserklæring.

Hvis dit barn ikke opfylder kriterierne for at blive sikret i Gruppe S, kan dit barn desværre ikke blive medlem af "danmark".