Gå til hovedindhold
kontakt

5 ting, du skal vide om osteopati

Osteopati lyder måske alternativt, men det er faktisk en autoriseret uddannelse og behandlingsform. Her kan du blive klogere på, hvad en osteopat kan hjælpe dig med.

1. Ikke noget hokus-pokus

Når du går til en osteopat, bygger behandlingen blandt andet på viden om menneskets anatomi. En af osteopatiens særlige filosofier er, at kroppen kan klare meget heling selv, men nogle gange skal hjælpes på vej.

2. Skadedetektiver

Osteopati ser på din krop som en helhed. Det vil sige, at en del af behandlingen er at undersøge, om din skade udspringer fra et andet sted i kroppen end der, hvor du oplever symptomerne.

3. Et særligt kendetegn

Hos en osteopat kan du blive behandlet med de særlige osteopatiske manipulationsteknikker (OMT). Det er en smertefri behandlingsform, som blandt andet består af ledfrigørelse ved hjælp af små gentagende bevægelser, stræk, præcise tryk og afspænding.

4. Alle aldre

En osteopat undersøger og behandler skader og gener i hele kroppen – hvad enten du lige er kommet til verden eller har mange år på bagen.

5. Får gang i maskineriet

Målet med osteopati er at få din krop og dens funktioner til at fungere så godt som muligt. Det sker gennem behandling, som passer til dig, og som tager sig af både de symptomer, du mærker, og årsagen til dem.

Snak med din læge

Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal vælge, er det en god ide at snakke med din praktiserende læge.

  

Få mere hjælp

Sygeforsikringen "danmark" giver tilskud til osteopati, hvis du er medlem af en tilskudsberettiget gruppe. Det kan du læse mere om her.

Savner du information om, hvor du finder en osteopat? Så kan vi hjælpe.

 

Hvilken baggrund har en osteopat?

Mange osteopater har en uddannelse som fysioterapeut, inden de videreuddanner sig til osteopat.
Titlen “osteopat” er beskyttet og må kun bruges af de osteopater, der har fået udstedt deres autorisation af Styrelsen for Patientsikkerhed.