Gå til hovedindhold
kontakt

Derfor har så mange danskere rygsmerter

Cirka halvdelen af danskerne kan svare ja til, at de har haft ondt i ryggen i løbet af det seneste år, og fire ud af fem vil i løbet af livet opleve at have ondt i ryggen. Det er der ikke noget at sige til, for ryggen er et stort og udsat område af vores krop.

Vi har været på gaden og har spurgt danskerne om, hvor mange de tror, der har haft ondt i ryggen det seneste år. Hør deres svar.

Når du har ondt i ryggen, er det ikke altid lige til at diagnosticere årsagen. Din ryg indeholder nemlig et hav af muskler, led, nervebaner og bindevæv.

De fleste tilfælde af rygsmerter er enten arveligt betinget eller opstår gennem den måde, du behandler din ryg på. Det kan for eksempel være, at du er for inaktiv, at du overbelaster ryggen, laver et uheldigt vrid i kroppen, har et langvarigt og ensformigt arbejde eller kommer til skade ved sport. Og det er langt fra unormalt, at skaderne opstår ved en kombination af flere af disse årsager.

Vidste du, at din ryg indeholder et hav af muskler, led, nervebaner og bindevæv.

Mange er af den opfattelse, at arbejdsstillinger eller dårlig holdning hænger sammen med smerter og skader i ryggen. Men det findes der endnu intet videnskabeligt belæg for. Det samme gælder asymmetrisk kropsbygning, som forskellig benlængde. Det betyder imidlertid ikke, at holdningen og asymmetrisk kropbygning er helt uden betydning, men blot at det ikke nødvendigvis er en direkte billet til rygsmerter.

Flere gode råd til dig med ondt i ryggen

Har du smerter i ryggen gennem længere tid, så snak med din læge. Du kan også konsultere en fysioterapeut, kiropraktor eller osteopat.

Få tilskud til din behandling

Er du medlem af en tilskudsberettiget gruppe i ”danmark”, kan du få tilskud til fysioterapeut, kiropraktor og osteopat.