Gå til hovedindhold
kontakt

Derfor bruger fire femtedele af danskerne over 40 år briller

Hvis du er omkring 40 år og begynder at kæmpe med læsningen eller at kigge på en skærm, så er du langt fra alene. 80 procent af danskerne over 40 år bruger briller – og det er der faktisk en god forklaring på

Hvor mange bruger briller? Vi har været på gaden og har spurgt, danskerne hvad de tror.

Hvis du er omkring 40 år og begynder at kæmpe med læsningen eller at kigge på en skærm, så er du langt fra alene. 80 procent af danskerne over 40 år bruger briller – og det er der faktisk en god forklaring på.

De fleste kan nikke genkendende til, at kroppen begynder at blive lidt stiv med alderen, og det samme gælder din øjenlinse.

Øjenlinsen ligger mellem nethinden og hornhinden og er den del af øjet, som hjælper dig med at fokusere på objekter fra forskellige afstande. Linsens smidighed gør, at den kan justere sin krumning alt efter, hvor nært øjet skal fokusere.

Vidste du, at synet forringes fra du er omkring 40 år

Når du rammer de cirka 40 år, begynder din øjenlinses smidighed imidlertid at aftage, så evnen til at krumbøje ved nært fokus forringes. Det er derfor, du måske oplever, at læsning er blevet hårdere for dine øjne.

Hvornår det præcist sker kan selvfølgelig variere, men fælles for alle er det, at øjenlinsen fortsat afstives med alderen, indtil du når omkring de 60 år, hvor den er fuldt afstivet.

Det er selvfølgelig værd at nævne, at alderdom langt fra er den eneste kilde til et forringet syn. Derfor er det altid værd at søge hjælp hos din optiker eller øjenlæge, hvis synet begynder at svigte.

Der er mere hjælp at hente

Er du medlem af ”danmark” i en tilskudsberettiget gruppe, kan du få tilskud til briller og kontaktlinser. Er du mellem 16 og 25 år, kan du få et forhøjet tilskud til kontaktlinser.