Gå til hovedindhold
kontakt

Derfor er mænd mere overvægtige

Når det kommer til moderat overvægt, slår danskerne ud i statistikkerne, og her er det især mænd, som ligger i den tunge ende. Det skyldes, at mændene generelt har en mere usund kost end kvinderne.

Vi har været på gaden og har spurgt danskerne, om der er flere kvinder end mænd, som er moderat overvægtige?

Hvis du har et BMI mellem 25 og 30, kategoriseres du som moderat overvægtig. Det gælder 41 procent af Danmarks mænd, mens 17 procent kategoriseres som svært overvægtige med et BMI på minimum 30. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det især, når mændene runder de 35 år, at BMI’en stiger – og samme tendens gælder kvinder, men ikke i lige så høj grad.

Ifølge Hjerteforeningen er en af årsagerne til den øgede overvægt blandt mænd, at de generelt har en mere usund kost end kvinderne, som ofte er mere vægtbevidste end mænd. Og netop fokus på krop, kost og vægt kan være en af forklaringerne.

Vidste du, at det især er, når mændene runder de 35 år, at BMI’en stiger – og samme tendens gælder kvinder, men ikke i lige så høj grad.

Derudover peger undersøgelser på, at selv om mænd mener, at ansvaret for deres overvægt primært ligger hos dem selv og deres store madglæde, og selv om overvægten kan få mændene til at gruble over deres tiltrækningskraft, så omtaler de ikke nødvendigvis deres overvægt negativt – snarere gennem formildende vendinger, som ”trivelig” og ”rund”.

 Kilder: Sundhedsstyrelsen: Den Nationale Sundhedsprofil, Hjerteforeningen, dsr.dk, sundmand.dk

Få hjælp til en sundere kost

 Er du overvægtig eller har behov for gode råd vedrørende din kost og livsstil, så kan en diætist være løsningen.

Er du medlem af "danmark" i en tilskudsberettiget gruppe, kan du få tilskud til autoriseret klinisk diætist.

 

Du kan hurtigt få brug for "danmark"

Når du er medlem af "danmark", får du tilskud til tandlæge, briller, kontaktlinser, fysioterapi, vaccination, diætist, jordemoder og meget mere. Meld dig ind nu, mens du er rask.

Bliv medlem
Badminton spiller