Gå til hovedindhold
kontakt

Hjælp til samtykke

"danmark" registrerer dine medlemsoplysninger for at kunne administrere dine forsikringsforhold, herunder opkræve kontingent og udbetale tilskud. Derfor har vi brug for dit samtykke.

To typer af samtykke

Der er to typer af samtykke, du skal tage stilling til - samtykke til "danmark" og samtykke til andre på policen. Er der ikke andre end dig på policen, vil der altså kun være ét samtykke at tage stilling til.

 • Hvordan giver du samtykke til "danmark":

  1. Log på selvbetjeningen med MitID (rød LOG IND-knap øverst til højre).

  2. Er det første gang, du logger ind med MitID på sygeforsikring.dk, vil du blive bedt om at bekræfte dit cpr-nummer.

  3. Nu vises der en boks, hvor du skal give samtykke til, at "danmark" må behandle dine medlemsoplysninger. Det gør du ved at markere med et "flueben" for at bekræfte betingelserne. og tryk "Gem".

  4. Når du har gjort det, lander du på Min side, og har nu afgivet samtykke til, at "danmark" må behandle dine oplysninger.

 • Hvis der er andre personer over 16 år på din police, som du ønsker at give samtykke til, at de kan se/behandle dine oplysninger, skal du give dem dit samtykke til det. Du kan også vælge, at der er nogle oplysninger, du ikke ønsker, andre skal kunne se/behandle.

  Du giver samtykke til andre ved at:

  1. Log på selvbetjeningen med MitID (rød LOG IND-knap øverst til højre).

  2. Vælg Mine indstillinger.

  3. Vælg Se og ret samtykke (lige under Mine indstillinger).

  4. Vælg navnet og giv samtykke ved at svare Ja til de forskellige typer af oplysninger, du ønsker andre på din police skal kunne se/behandle.

  Er I flere på samme police, har det tidligere været muligt at se hinandens tilskud og foretage en samlet udbetaling af tilskud. Det kan man nu kun, hvis man har givet samtykke til hinanden. Det betyder, at man skal logge ind med hver sit MitID og afgive samtykke.

 • Har du medforsikrede børn under 16 år på din police, så vil du foruden dine egne tilskud også kunne se deres. Du vil også blive bedt om at afgive samtykke på deres vegne til, at "danmark" må behandle deres oplysninger.

 • Har du medforsikrede børn på 16 år eller mere, så vil du ikke kunne se, hvad de får i tilskud fra "danmark" med mindre de selv logger ind, og giver deres samtykke til, at du må se, hvad de modtager i tilskud.

 • "danmark" registrerer dine medlemsoplysninger for at kunne administrere dine forsikringsforhold, herunder opkræve kontingent og udbetale tilskud. Når "danmark" registrerer cpr-nummer og helbredsoplysninger om en person, skal det ske med personens samtykke. Det fremgår af reglerne om databeskyttelse.

  • De oplysninger, vi registrerer og behandler om dig, er:

  • De oplysninger, du selv har afgivet til os. Det drejer sig om:

   • dine kontaktoplysninger (navn, adresse, e-mail, telefonnummer, cpr-nummer, kontonummer mv.

   • de helbredsoplysninger, du eventuelt har afgivet i forbindelse med indmeldelse i "danmark"

  • Oplysninger som vi modtager fra behandlere, apotekere, optikere m.fl. om forsikringsdækkede behandlinger eller køb (de oplysninger, der fremgår af fakturaen, herunder behandlingstype/medicingruppe, beløb og cpr-nummer mv.

  • Opdateringer af din oplysninger om navn og adresse fra cpr-registeret, medmindre du har adressebeskyttelse

  • Oplysninger om policeindbetalinger og udbetaling af tilskud

  • Forsikringsdækning

  • Kommunikation i forbindelse med dit medlemskab

Andre spørgsmål

 • Hvis du ikke har adgang til at udbetale tilskud på en person på policen, skyldes det, at du ikke har fået samtykke fra personen.

  Personen skal afgive samtykke til, at du må få adgang til at udbetale tilskud (herunder også ændring af kontonummer og udbetalingstidspunkt).

  Personen skal logge ind > Gå til Mine indstillinger > Vælge Se og ret samtykke > Vælge dit navn og afgive et Ja til samtykket Udbetal tilskud.

 • Hvis du ikke har adgang til at rette kontonummeret på en person på policen, skyldes det, at du ikke har fået samtykke fra personen.

  Personen skal afgive samtykke til, at du må få adgang til at udbetale tilskud (herunder også ændring af kontonummer og udbetalingstidspunkt).

  Personen skal logge ind > Gå til Mine indstillinger > Vælge Se og ret samtykke > Vælge dit navn og afgive et Ja til samtykket Udbetal tilskud.

 • Hvis du ikke har adgang til at se detaljer om tilskud på andre personer på policen, skyldes det, at du ikke har fået samtykke fra personen.

  Personen skal afgive samtykke til, at du må få adgang til at se detaljer om tilskuddet (f.eks. dato eller type).

  Personen skal logge ind > Gå til Mine indstillinger > Vælge Se og ret samtykke > Vælge dit navn og afgive et Ja til samtykket Se tilskud.